Tur: Metjus pobedio, Frum ponovo u žutom!

Izvor: B92, 15.Jul.2017, 18:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Tur: Metjus pobedio, Frum ponovo u žutom!

Majkl Metjus trijumfovao je na 14. etapi Tur d'Fransa od Blanjaka do Rodea u dužini od 181,5 kilometara, dok je Kris Frum povratio žutu majicu.

U tranzicionoj etapi koja se zavrašavala na kratkom strmom usponu, Australijanac je izašao kao pobednik ispred Grega Van Avermeta i Edvalda Bosona Hagena.

Aktuelni olimpijski šampion je stigao u istom vremenu kao vozač Sanveb ekipe, dok je Norvežanin >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << imao sekundu zaostatka.

U toj sekundi nalazili su se i vozači poput Krisa Fruma, Rigoberto Urana i Danijela Martina, dok je nosilac žute majice Fabio Aru došao na cilj sa 26 sekundi zaostatka.

Italijan je bio loše pozicioniran, a pritom nije imao snage za kratak i eksplozivan uspon, pa je morao da prepusti žutu majicu starijem kolegi iz tima Skaj. Alberto Kontador i Nairo Kintan na cilj su stigli sa 22 sekunde zaostatka.

U generalnom plasmanu Frum sada ima 19 sekundi prednosti u odnosu na Arua i 23 u odnosu na Romana Bardea.

U nedelju je na programu još jedna tranziciona etapa u kojoj će ovoga puta možda šansu imati begunci.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

TUR DE FRANS: Metjuzu 14. etapa

Izvor: HotSport.rs, 15.Jul.2017

Australijski biciklista Majkl Metjuz je pobedio danas na 14. etapi Trke oko Francuske, dok je Britanac Kris Frum ponovo preuzeo prvo mesto u generalnom plasmanu i žutu majicu.. Metjuz, biciklista Sanveba, etapu od Blanjaka do Rodea u dužini od 181,5 kilometara je prešao za četiri sata, 21 minut i...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.