Stojanović: Derbi meč karijere

Izvor: B92, 01.Nov.2013, 13:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stojanović: Derbi meč karijere

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da će predstojeći 145. prvenstveni 'večiti' derbi sa Partizanom najvažnija utakmica u njegovoj karijeri.

Crvena zvezda i Partizan se sastaju u subotu od 18 časova na "Marakani" u okviru 11. kola Jelen Superlige, a Stojanović je istakao da njegova ekipa mora da bude mirne glave ukoliko želi >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pobedu.

Zaostajemo za Partizanom i moramo da razmišljamo samo o pobedi i da se priključimo vrhu. Igramo sa direktnim konkurentim, koji je ispred nas na tabeli moramo da budemo mirni, hladnih glava, strpljivi i maksimalno koncentrisani. Mislim da je ovo najveća utakmica u mojoj karijeri, iako sam bio selektor Slovenijie. Naravno, postoji i pozitivna trema, ali tražim mir da bih najoptimalnije doneo odluke“, rekao je Stojanović.

Stojanović je potvrdio da Aleksandar Kovačević definitivno neće igrati, dok će odluka o nastupu Miloša Ninkovića biti doneta po završetku poslednjeg treninga.

U pitanju su dvojica igrača koji su do sada imali skoro maksimalnu minutažu. Kovačević sigurno neće na teren, a za Ninkovića ćemo videti na treningu. On ima ogromnu želju da nastupi, ali videćemo kako se oseća. Ako ne bude igrao to će usloviti još dve-tri rotacije u timu“, naveo je slovenački stručnjak.

Trener Zvezde je naglasio da nisu samo defanzivci krivi što ekipa prima mnogo golova i da ceo tim mora da bude kompaktan.

Kada je u pitanju ’večiti’ rival Stojanović je kao najveću opasnost apostrofirao Miloša Jojića, Andriju Živkovića i Nikolu Ninkovića i posebno upozorio na iskustvo Saše Ilića i Erika Đemba-Đembe, koji u svakom trenutku mogu da pošalju pravi pas napadačima.

Kapiten ’crveno-belih’ Nenad Milijaš konstatovao je da derbi za njega dolazi u pravom trenutku pošto mu je forma u usponu.

Derbi je posebna utakmica i sa nesrpljenjem očekujemo da počne. Igramo pred našim navijačima, imamo kvalitetnu ekipu i želimo da dođemo do cilja. Drago mi je da sam neke prethodne derbije odigrao na visokom nivou i postizao golove, ali mi je najbitnije da ekipa pobedi“, istakao je Milijaš i dodao da je lepo što su igrači uoči meča dobili platu, ali da to nije presudno, jer za derbi nije potreban poseban stimulans.
Pogledaj vesti o: Večiti derbi,   Zvezda - Partizan

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Stojanović: Derbi meč karijere

Izvor: B92, 01.Nov.2013

Trener Crvene zvezde Slaviša Stojanović rekao je da će predstojeći 145. prvenstveni 'večiti' derbi sa Partizanom najvažnija utakmica u njegovoj karijeri...Crvena zvezda i Partizan se sastaju u subotu od 18 časova na "Marakani" u okviru 11. kola Jelen Superlige, a Stojanović je istakao da njegova...

Nastavak na B92...

Rašović: Mnogo zavisi od nas

Izvor: B92, 01.Nov.2013

Trener Partizana Vuk Rašović rekao je da je spreman na sve u 145. 'večitom' derbiju sa Crvenom zvezdom, ali da će mnogo toga zavisiti od njegove ekipe...Crvena zvezda i Partizan se sastaju u subotu od 18 časova na "Marakani" u okviru 11. kola Jelen Superlige..."Spremni smo na sve varijante, ali...

Nastavak na B92...

Vječiti derbi na Marakani

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Nov.2013

Crvena zvezda i Partizan će u subotu na "Marakani" odmjeriti snage u 145. vječitom derbiju, dok će ostali susreti 11. kola biti u sjeni derbija.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.