Srča, lupa, lom, a Rozbergov belgijski tron!

Izvor: MozzartSport.com, 28.Avg.2016, 15:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srča, lupa, lom, a Rozbergov belgijski tron!

Nakon turbulentnog starta, i prekida zbog Magnusenovog gotovo ubitačnog udesa, Niko Rozberg osvaja Spa Frankošam. Drugo mesto iz Belgije nosi Danijel Rikardo, treći je povratnik iz otpisanih Luis Hamilton

Ludi Spa Frankošan je pokazao zube Sebastijanu Fetelu, Kimiju Rajkonenu i Maksu Verstapenu. Gledali smo dva starta u Belgiji, i to jedan normalan, i jedan leteći zbog udesa Kevina Magnusena. Ključni momenat se desio u šestom krugu kada se Renoov >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << vozač bukvalno zakucao u zaštitni zid i teško oštetio bolid.

Konkretno, do desetog kruga desila su se čak dva ozbiljna incidenta. Prvi je bio odmah nakon starta, a epilog je oštećenje čak tri bolida. Grešku je u prvoj krivini napravio Sebastijan Fetel koji je skrećući desno bukvalno onemogućio prolaz Verstapenu i Rajkonenu. Na svu sreću, trka je tom prilikom nastavljena, ali su oštećenja na Ferarijevim bolidima, kao i na Red Bulovom vozilu izazvala neplanske odlaske u boks.

Pobednik trke, Niko Rozberg jedini je od starta do cilja vozio bez prepreka, održavajući konstatntnu prednost u odnosu na konkurente. Posebno priznanje na VN Belgije zaslužuje Luis Hamilton koji se zbog startne penalizacije probijao iz poslednjeg startnog reda sve do podijuma. On je na ovaj način napravio svojevrstan podvi, jer se malo ko nadao da se Britanac može proći kroz guste redove ostalih takmičara sve do podijuma.

Četvrto mesto na Spa Frankošanu je zauzeo Niko Hulkenberg, peti je bio Serđo Perez, dok se tek na šestom mestu našao Sebastijan Fetel iz Ferarija. Kimi Rajkonen posle početnih posrtaja nije bio sposoban za veća postignuća. Popularni Kimi je kroz cilj prošao deseti.

(FOTO: Action Images)

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.