Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Feb.2012, 17:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

NIŠ -

Teniser Srbije Dušan Lajović savladao je danas u Nišu Filipa Prpića sa 2:0 (6:4, 6:4) i tako doneo Dejvis kup reprezentaciji četvrtu pobedu u duelu sa Švedskom, u prvom kolu Svetske grupe. Meč između Lajovića, 204. na ATP listi i Prpića, 1426. igrača sveta, nije imao rezultatski značaj, jer je ranije danas Janko Tipsarević savladao Mihala Riderštada sa 3:0 (6:2, 7:6, 7:5), čime je Srbija obezbedila >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << učešće u četvrtfinalu Dejvis kupa.

Srbija će u četvrtfinalu igrati protiv selekcije Češke, koja je sa 4:0 eliminisala Italiju u prvom kolu Svetske grupe.

Posle drugog dana naš nacionalni tim je vodio sa 2:1, zahvaljujući trijumfima u singlu, koje su ostvarili Tipsarević protiv Filipa Prpića, odnosno Viktor Troicki protiv Rideršteda.

Šveđani su juče smanjili u dublu, u kojem su Johan Brundstrom i Robert Lindšted slavili sa 3:2 u setovima protiv Nenada Zimonjića i Tipsarevića.

Tipsarević je lako osvojio prvi set, ali se protivnik u nastavku nije predavao. Rideršted je imao dve prilike da srpskom teniseru oduzme servis, ali mu to nije pošlo za rukom pa je o pobedniku seta odlučivao taj brejk.

Protivnici su se smenjivali u vođstvu, a Tipsarević je 11. asom, došao do prve set lopte, koju je posle velike borbe iskoristio i poveo sa 2:0 u setovima.

Ništa manje uzbudljivo nije bilo u trećem setu. Šveđanin je čuvao svoj servis sve do 12 seta, kada je Tipsarević realizovao treću brejk loptu i doneo veliko slavlje u dvorani.

U ostalim četvrtfinalnim parovima sastaju se Španija - Austrija, Hrvatska - Argentina i SAD - pobednik duela između Kanade i Francuske.

Četvrtfinalni mečevi su na programu od 6. do 8. aprila.

Tipsarević: Dubl sa Zimonjićem ostavio traga

Srpski teniser Janko Tipsarević izjavio je danas da je dubl meč, koji je igrao sa Nenadom Zimonjićem, uticao danas na njegovu koncentraciju.

"Nedostajala mi je reakcija na protivnikov ritern. Rideršted je ušao opušteno u meč i odlično servirao, možda ponajbolje u karijeri. Imao je dobar početni udarac, bolji nego što pokazuje njegov renking, ali ja sam se bolje snalazio na osnovnoj liniji", rekao je na konferenciji za novinare Tipsarević.

On je dodao da neće igrati u Roterdamu i da se okreće mnogo važnijim turnirima u Dubaiju, Indijan Velsu i Majamiju.

Tipsarević nije zaboravio da istakne navijanje niške publike u Čairu.

"Ovo je možda najbolja publika pred kojom smo igrali, hala je bila ispunjena do poslednjeg mesta, a to se u Beogradu teško dešava", poručio je Tipsarević.

Šveđanin Mihael Rideršted čestitao je Tipsareviću i priznao da je srpski teniser odličan igrač.

"Imao sam šansu u taj brejku drugog seta. Mislim da sam dao maksimum, ali svestan sam da moram još puno da radim", rekao je posle meča Rideršted.

On je dodao da bi mu bilo drago da je za Švedsku igrao Robin Soderling i da se nada će se najbolji švedski teniser uskoro vratiti u reprezentaciju.
Pogledaj vesti o: Dejvis kup

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DK: Janko odveo Srbiju u četvrtfinale

Izvor: Mondo, 12.Feb.2012

Dejvis kup reprezentacija Srbije povela sa 3:1 u meču protiv Švedske i izborila plasman u četvrtfinale Svetske grupe, gde će u aprilu odmeriti snage sa Češkom.

Nastavak na Mondo...

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

Izvor: Radio 021, 12.Feb.2012

Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je danas u Nišu povela sa nedostižnih 3:1 protiv Švedske u duelu prvog kola Svetske grupe.

Nastavak na Radio 021...

Srbija u četvrtfinalu Dejvis kupa

Izvor: Politika, 12.Feb.2012

NIŠ – Teniska reprezentacija Srbije plasirala se u četvrtfinale Dejvis kupa, pošto je u Nišu povela sa nedostižnih 3:1 protiv Švedske u duelu prvog kola Svetske grupe...Odlučujuću pobedu Srbiji doneo je Janko Tipsarević, koji je savladao Mihaela Rideršteda sa 6:2, 7:6 (7:5), 7:5...Srbija...

Nastavak na Politika...

Janko odveo Srbiju u četvrtfinale

Izvor: Dzungla.org, 12.Feb.2012

Dejvis kup reprezentacija Srbije povela sa 3:1 u meču protiv Švedske i izborila plasman u četvrtfinale Svetske grupe, gde će u aprilu odmeriti snage sa Češkom.. . Pobedonosni poen Srbiji doneo je Janko Tipsarević, koji je u prvom meču singla nedeljenog programa u Nišu nadigrao Mihaela Rideršteda...

Nastavak na Dzungla.org...

Lajović pobedom debitovao za Srbiju

Izvor: B92, 12.Feb.2012

Dušan Lajović doneo je i četvrti poen Srbiji u Dejvis kupu, pobedom nad Filipom Prpićem sa 2:0, po setovima 6:4 i 6:4...U meču bez rezultatskog značaja, koji je trajao 78 minuta, našem teniseru je bio dovoljan po jedan brejk u svakom setu...Dušan je pokazao da se na njega može računati u budućnosti....

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.