Siti dovodi Vilšira za 42 miliona

Izvor: RTS, 28.Apr.2015, 10:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Siti dovodi Vilšira za 42 miliona

Restrukturiranje tima iz Mančestera počeće iz sredine, prva meta Džek Vilšer. Dani Alveš će nastupati za Barsu i sledeće sezone, objavio je španski radio Kadena Kope. Lam: Neophodan nam je Riberi. Van Persi želi da odradi ugovor sa Junajtedom do kraja.
18.30 - Sindikat profesionalnih fudbalera (FIFpro) podržao je predlog da se na utakmicama prilikom produžetaka dozvoli četvrta izmena. >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS <<
Kako navodi agencija AP, FIFpro obavio je istraživanje među 27 zemalja prema kojem se 84 odsto fudbalera izjasnilo da je za uvođenje još jedne promene igrača tokom meča, čak i tokom regularnog toka.
Istraživanje je pokazalo da je veliki broj za četvrtu izmenu. To je stav koji je protiv tradicije, ali u toj debati fudbaleri moraju da odlučuju, rekao je sekretar FIFPro Teo van Segelen.
Međunarodni odbor fudbalskih asocijacija prošlog meseca odbacio je predlog FIFA da se timovima dozvoli dodatna promena fudbalera, uprkos tome što je i selektor Nemačke Joakim Lev javno zahtevao da se uvede novo pravilo.
16.40 - Srpska teniserka Bojana Jovanovski nije uspela da se plasira u drugo kolo VTA turnira u Marakešu, pošto je izgubila od Italijanke Flavije Penete sa 6:2, 6:3.
Peneta u drugom kolu igra sa boljom iz duela između Francuskinje Polin Parmentije i Nemice Laure Zigmund.
Turnir u Marakešu igra se za nagradni fond od 250.000 dolara.
16.30 - Srpski teniser Dušan Lajović plasirao se u drugo kolo ATP turnira u Istanbulu posto je savladao Australijanca Tanasija Kokinakisa sa 6:4, 7:5.
Lajović će se u nastavku turnira sastati sa pobednikom duela između Austrijanca Andreasa Hajdera Maurera i Hrvata Ivana Dodiga.
Turnir u Istanbulu igra se za nagradni fond od 494.310 evra.
16.10 - Ruska vlada uskoro će ograničiti broj inostranih igrača u prvoj ligi, kako bi se dala šansa domaćim fudbalerima da izbore mesto u reprezentaciji za Mundijal 2018. godine.
Ministar sporta Rusije Vitalij Mutko rekao je da će se smanjiti broj stranih igrača u domaćoj ligi.
Donji dom ruskog parlamenta stavio je prošle nedelje na dnevni red zakon o ograničenom broju stranaca u ruskom fudbalu.
Aktuelnim pravilnikom u Rusiji dozvoljeno je da u klubu igra do sedam inostranih fudbalera, što Mutko smatra "istiskivanjem ruskih talenata".
15.42 - Pari Sen Žermen zainteresovan je za fudbalera Volfsburga Kevina de Brujnea, potvrdio je njegov menadžer Patrik de Koster.
Za dvadesettrogodišnjeg belgijskog reprezentativca interesovanje su nedavno pokazali Mančester Siti i Bajern, ali je njegov menadžer naglasio da je PSŽ sada "na pol poziciji".
PSŽ je izuzetno atraktivan klub velikog prestiža za koji bi Kevin voleo da igra. PSŽ bi dobio mnogo dolaskom Kevina, rekao je De Brujneov menadžer za francusku televiziju.
De Brujne se od dolaska iz Čelsija januara 2014. razvio u jednog od ključnog igrača i direktno je doprineo postizanju 28 golova u Bundesligi ove sezone (10 pogodaka i 18 asistencija).
Igrač kao što je Kevin vredi između 50 i 60 miliona evra na fudbalskom tržištu. Klubovi koji kažu da su spremni da za njega daju 30 miliona nemaju dodira sa realnošću, rekao je De Koster.
De Brujne je ugovorom vezan za Volfsburg do juna 2019. godine. 
15.30 - Trener fudbalera Čukaričkog Vladan Milojević pozvao je navijače da podrže tim u izuzetno važnom meču protiv OFK Beograda, iako se mali gradski derbi igra radnim danom.
Obe ekipe forsiraju napadački stil igre, bez obzira da li su domaćini ili gosti. OFK Beograd u timu ima plejadu mladih fudbalera koji bez obzira na mladost imaju dosta utakmica u nogama. Takođe, vidi se pečat trenera Dejana Đurđevića, mog prijatelja i nekadašnjeg trenera Čukaričkog, izjavio je Milojević na konferenciji za medije na Banovom brdu.
14.10 - Trener OFK Beograda Dejan Đurđević kazao je da njegova ekipa nema veliki pritisak pred susret sa Čukaričkim u Super ligi.
Utakmica će biti vrlo interesantna za nas. Nemamo veliki pritisak, imamo finu bodovnu zalihu. Od svojih igrača očekujem da se potroše maksimalno, kazao je Đurđević novinarima na Karaburmi.
Utakmica će se igrati sutra od 17.00 na Banovom brdu. 
13.40 - Trener Rada Milan Milanović rekao je da njegovi fudbaleri brzom i agresivnom igrom mogu da pobede lučansku Mladost u narednom prvenstvenom kolu.
Izgubili smo u Lučanima u prvom delu sezone sa 2:1, ali smo dobro igrali. Očekujem da prikažemo bar deo takve igre, agresivne i brze, i da odigramo bolje nego u prošlom kolu, rekao je Milanović.
Utakmica će se igrati sutra od 17.00.
13.05 - Fudbaler Mančester junajteda Robin van Persi želi da ostane na Old Trafordu, iako zna da neće biti prvi napadač, preneo je "Dejli mejl".
Ako ga Junajted i dalje bude želeo, taj holandski fudbaler, po pisanju ovog lista, želi da ostene i poslednje godine predviđene ugovorom.
Robin ne žuri sa odlaskom. On misli da i dalje može da pomogne klubu, kaže neimenovani izvor blizak klubu.
Van Persija su ove sezone mučile povrede, pa je odigrao samo 25 utakmica u svim takmičenjima i postigao 10 golova.  
12.30 - Fudbaler Barselone Dani Alveš igraće za Katalonce i sledeće sezone, objavila je španska radio stanica Kadena Kope.
Kako je navedeno, Alveš se već dogovorio sa čelnicima kluba, a ugovor o produžetku saradnje, uprkos interesovanju PSŽ-a, biće ozvaničen krajem sezone.
Brazilski desni bek stigao je u Barselonu 2008. iz Sevilje i odigrao ukupno 335 utakmica i postigao 20 golova. Osvojio je ukupno 16 trofeja, od čega dva u Ligi šampiona i četiri u Primeri.
Za reprezentaciju Brazila odigrao je 79 utakmica i postigao šest golova.
11.10 - Australijski fudbaler Ivan Franjić napustio je Torpedo iz Moskve, dve godine pre kraja ugovora, zbog neisplaćenih zarada.
Kako je saopštio sindikat australijskih fudbalera, od Torpeda je nekoliko puta traženo da ispoštuje ugovornu obavezu, što nije učinjeno, pa je saradnja raskinuta po važećim propisima Svetske fudbalske federacije.
Franjić je u Torpedo stigao krajem prošle godine iz Brizbejna, ali je odigrao samo četiri utakmice zbog problema sa povredom.
On je ove nedelje izabran u tim decenije australijske A lige. 
10.25 - Kapiten Bajerna iz Minhena Filip Lam rekao je da je njegovoj ekipi neohodno da se povređeni Frank Riberi što pre vrati na teren.
"Ovo nije dobra situacija za Franka, to je sigurno. Ali, nije dobra situacija ni za ekipu. Neophodan nam je i mora se vratiti. To je najvažnija stvar", rekao je Lam.
Riberi zbog povrede članka nije trenirao mesec i po dana, od utakmice sa Šahtjorom 11. marta u Ligi šampiona.
"Ekipa radi odlično i i dalje ima mnogo kvaliteta. Međutim, igrači poput Riberija, Arjena Robena i Davida Alabe će nam biti neophodni u odlučujućem delu sezone", kazao je Lam. 
09.30 - Engleski premijerligaš Mančester siti spremio je 42 miliona evra za dovođenje fudbalera Arsenala Džeka Vilšira, preneli su danas britanski mediji.

Kako se navodi, Siti neće odustati od dovođenja reprezentativca Engleske na leto, iako u Arsenalu tvrde da ga neće prodati.
Siti želi da se pojača u veznom redu, s obzirom na to da će na leto verovatno ostati bez svog dugogodišnjeg najboljeg igrača Jaje Turea, čiji je odlazak izvestan posle pet sezona provedenih u Mančesteru.
„Građani" će naredne godine pokušati da dođu do novog trofeja u Premijer ligi, pošto ove godine nemaju šanse da odbrane titulu. Čelsi nakon 34 kola ima deset bodova više i utakmicu manje.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Lam: Riberi nam je neophodan

Izvor: B92, 28.Apr.2015

Kapiten Bajern Minhena Filip Lam rekao je da je njegovoj ekipi neohodno da se povređeni Frank Riberi što pre vrati na teren..."Ovo nije dobra situacija za Franka, to je sigurno. Ali, nije dobra situacija ni za ekipu. Neophodan nam je i mora se vratiti. To je najvažnija stvar", rekao je Lam...Riberi...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.