Revanš mečevi četvrtfinala LŠ: Levandovski napada “kralja”

Izvor: Press, 18.Apr.2017, 10:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Revanš mečevi četvrtfinala LŠ: Levandovski napada “kralja”

Nemamo nameru da branimo prednost iz Minhena, moramo da zaboravimo prvi duel - jasan je Zidan. Osećam se dobro - jasan je napadač Bajerna.
foto: novosti.rs
Napad na "kralja". Nemački gigant Bajern večeras (20.45) u Madridu nema izbora - sa povratnikom Levandovskim baca sve karte u ofanzivu kako bi nadoknadio minus iz minhenskog meča pre nedelju dana (1:2) i zbacio evropskog prvaka sa trona. U drugom >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << revanš-meču četvrtfinala Lige šampiona, engleske "lisice" će jurišati po još jedno čudo protiv Atletika, kome minimalac sa "Kalderona" i nije neka posebna prednost.
Velika glavobolja zadesila je Zinedina Zidana pred mečeve sezone. Trener Reala je juče, dan pred revanš sa Bajernom, saznao da na duže vreme neće moći da računa na jednog od najvećih aduta - Gereta Bejla. Roviti Velšanin obnovio je povredu i neće biti u timu za dvoboj sa Bavarcima, kao ni narednog vikenda protiv Barselone u "klasiku". Umesto Bejla, šansu će dobiti Isko ili Asensio. Zidan odranije ima velikih problema i u defanzivi, jer su Varan i Pepe van stroja zbog povreda, pa će i ovog puta morati da se osloni na štoperski tandem Ramos - Naćo Fernandez.
- Nemamo nameru da branimo prednost iz Minhena, moramo da zaboravimo da smo pobedili 2:1 - uverava Zidan. - Pokazali smo mnogo puta da umemo da igramo važne utakmice, očekujem da i sada budemo odvažni i jaki. Svi znamo da Bajern ima izuzetan tim, sa Levandovskim biće još jači. Očekuje nas još jedna velika borba u kojoj će detalji odlučivati. Ipak, na nešem stadionu, pred našim navijačima mi smo ti koji se najviše pitamo.
Francuz je sa te strane potpuno u pravu: Real ne zna za kiks na poslednjih 12 utakmca koje je igrao u LŠ na svom stadionu - pobedio je čak 10 puta, uz dva remija. Sve oči navijača "los blankosa" ponovo će biti uperene ka Kristijanu Ronaldu. Prošle nedelje je sa dva gola sam pobedio Bavarce u Minhenu, danima su se pisale bajke o njegovoj partiji i 100 pogodaka u UEFA takmičenjima.
- Idemo na pobedu, ništa nas drugo ne zanima - kratko je poručio Ronaldo, strelac 97 golova u LŠ.
Naravno, Portugalcu nije padalo na pamet da odgovara o navodnoj aferi sa silovanjem devojke, koju su mu proteklih dana poturili nemački mediji.
Bajern je spreman da krene na sve ili ništa. Pred meč sezone, za Bavarce je najvažnija vest da je udarna pesnica tima, napadač Robert Levandovski oporavljen i spreman za meč na "Bernabeuu".
- Osećam se dobro, veoma sam zadovoljan što sam ponovo u ekipi. Došli smo u Madrid da pobedimo i prođemo u polufinale. Pred nama je najveći izazov, ovaj meč protiv prvaka Evrope pokazaće da li smo spremni za najveća dela - rekao je Levandovski, strelac sedam golova ove sezone u LŠ.
Povratkom Humelsa i odbrana Bavaraca će biti snažnija. Njegova alternativa, Španac Havi Martinez, nije se proslavio u prvom meču kada je i "pocrveneo". Ako Bajern večeras napravi podvig, ući će u istoriju, pošto se još nije dogodilo da Real ispadne posle pobede u prvoj utakmici na gostovanju.
Prštaće večeras i na "King Paueru". Lester je gladan novih senzacija i ne plaši se ni ratobornog rivala poput Simeonovog Atletika. U prvoj utakmici "jorgandžije" su jedva pobedile posle sumnjivog penala, 1:0 nije baš veliki kapital. "Lisice" ove sezone u LŠ na svom stadionu imaju maksimalan učinak - sve četiri pobede.
- Poštujemo Madriđane, ali želimo da ih nadigramo i nastavimo naš san u Ligi šampiona. Sa ogromnim motivom ulazimo u ovaj duel, kada smo uspeli da damo dva gola Sevilji, zašto ne bismo i Atletiku - optimista je Kreg Šekspir, trener Lestera.
Njegov kolega, ratnik bez premca Dijego Simeone, oprezniji je nego inače.
- Prava bitka je pred nama. Imamo dobar rezultat iz Madrida, ali svi znamo kakvu atmosferu prave engleski navijači. Šanse su podjednake - smatra Simeone.
ZANIMLjIVOSTI
* Deset pobeda i dva remija ima Real kao domaćin na poslednjih 12 mečeva u LŠ.
* Real je postigao bar gol na 54 poslednja meča u svim takmičenjima, što je rekord u Španiji.
* Ako Bajern ne napravi podvig u Madridu, ispašće četvrtu godinu zaredom u LŠ od španskog tima.
* Lester ima stoprocentan učinak na svom stadionu ove sezone u LŠ - četiri utakmice, četiri pobede.
RASPORED
UTORAK
(2:1) Real M. - Bajern 20.45
(0:1) Lester - Atletiko M. 20:45
SREDA
(0:3) Barselona - Juventus 20.45
(3:2) Monako - Borusija D. 20.45
* Žreb za polufinale je u petak od 12.00.
 

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

HOTSPORT TIKET DANA: Derbi preskačemo, a u Ligi šampiona ‘gađamo’ golove

Izvor: HotSport.rs, 18.Apr.2017

Drugi dan posle Vaskrsa slede revanš mečevi Lige šampiona, kao i borba za bodove u nacionalnim ligama, a izabrali smo utakmice po kvotama kladionice ‘Maxbet’.. . REAL – BAJERN GG (1.40). Evropska poslastica u Madridu donosi rasplet u kojem se očekuju golovi sa obe strane, a napad gostiju posle...

Nastavak na HotSport.rs...

(VIDEO) KRISTIJANO JE KRALJ: Sudije i Ronaldo izbacili Bajern iz LŠ, Real i Atletiko u polufinalu

Izvor: Kurir, 18.Apr.2017

...U revanšima četvrtfinala Real je u Madridu posle produžetaka pobedio Bajern 4:2, pošto je posle 90 minuta rezultat bio 1:2, baš kao i prošle nedelje u Minhenu, dok su Lester i Atletiko igrali 1:1, što je "jorgandžijama" bilo dovoljno zbog pobede (1:0) u prvom meču..Kristijano Ronaldo je večeras...

Nastavak na Kurir...

Vidal i Roben: Ovakvim krađama nije mesto u LŠ

Izvor: N1 televizija, 19.Apr.2017, 03:57

Vezni fudbaler Bajerna iz Minhena Arturo Vidal kritikovao je sudiju Viktora Kasaija posle poraza od Reala u revanš meču četvrtfinala Lige šampiona...Bavarci su u Madridu izgubili sa 4:2 i za njih je takmičenje završeno, međutim, smatraju da je mađarski arbitar umešao svoje prste u ishod duela...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.