Rangnik napustio klupu Hofenhajma

Izvor: B92, 02.Jan.2011, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rangnik napustio klupu Hofenhajma

Ralf Rangnik napustio je mesto trenera Hofenhajma zbog toga što je klub prodao Luiša Gustava Bajernu iz Minhena.

Rangnik, koji je četiri sezone vodio Hofenhajm, nije želeo da prihvati prodaju svoj igrača, pa će ga do kraja sezone menjati asistent Marko Pecaiuoli.

"Ne možemo prodati našeg najvrednijeg, najboljeg i konstantnijeg igrača", istakao je Rangnik koji je ovaj potez okarakterisao kao znak slabosti kluba.

On je klub napustio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << pošto smatra da nema podršku u svojoj ambiciji da klub uvede u neko evropsko takmičenje sledeće sezone, a nije mu bila dovoljna pozajmica 18-godišnjeg igrača Bajerna Davida Alabe do kraja sezone kao deo dogovora.

Luiš Gustavo Dijas bio je prva želja Luja van Gala u zimskom prelaznom roku, a tokom vikenda je prošao medicinske preglede, pa bi u nedelju trebalo da potpiše ugovor i da se pridruži novim saigračima na pripremema u Dubaiju.

23-godišnji defanzivni vezni fudbaler će potpisati ugovor na četiri i po godine, a transfer u redove aktuelnog šampiona Bundeslige iznosi oko 15 miliona evra. Time će Hofenhajm profitirati 14 miliona evra pošto je Gustava 2008. brazilskom drugoligašu Korintijansu Alagoanu platio milion evra.

"Ovo je dobar potez za obe strane. Bajern je dobio odličnog fudbalera, a Hofenhajm nije mogao da ga zadrži previše dugo pa bi to uticalo na njegovu igru. Hofenhajm je dobio zadovoljavajuću odštetu, bilo bi bezdušno da ga nismo pustili”, izjavio je vlasnik kluba Ditmar Hop.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Trener Hofenhajma podneo ostavku

Izvor: Blic, 02.Jan.2011

Trener Hofenhajma Ralf Rangnik napustio je klub pošto nije uspeo da spreči odlazak fudbalera Luisa Gustava u Bajern, saopšteno je danas...U zajedničkom saopštenju navodi se da su trener i klub postigli dogovor o raskidu ugovora. Rangnika će na klupi zameniti njegov pomoćnik Marko Pecaoli...Rangnik...

Nastavak na Blic...

Rangnik napustio Hofenhajm zbog prodaje Luisa Gustava

Izvor: SrbijaNet.rs, 02.Jan.2011

Dosadašnji trener nemačkog fudbalskog bundesligaša Hofenhajma Ralf Rangnik podneo je danas ostavku pošto je uprava kluba, uprkos njegovom žestokom protivljenju, prodala u zimskom prelaznom roku Brazilca Luisa Gustava minhenskom Bajernu. Rangnik je fudbalere Hofenhajma predvodio u protekle četiri...

Nastavak na SrbijaNet.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.