Pozorište koje reciklira

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015, 15:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Pozorište koje reciklira

Najmlađi pančevci imaće priliku da tokom marta uživaju u predstavama dečjeg pozorišta Čarapa iz Beograda. Ono što bi mališani ali i njihovi roditelji trebalo da urade je da već sada počnu da prikupljaju limenke od pića jer će one biti ulaznica za predstave.

Svake subote u podne u Kulturnom centru Pančeva biće odigrana po jedna dečja predstava, a deca i njihovi roditelji moći će da ih pogledaju ukoliko donesu po pet praznih limenki. U pitanju je projekat pod nazivom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << "Limenkica-ulaznica" – "Pozorište koje reciklira", a ideja je da kroz kulturu na zabavan način mališani saznaju više o zaštiti životne sredine i da nauče da recikliraju .

"Moramo da naglasimo da roditelji i deca dođu pola sata do sat vremena ranije zato što prvo preuzimamo limenke, zatim deca sa našom maskotom Li-menom, sa Alu-planete, zajedno presuju limenke. U foajeu pozorišta gledaju se kratki edukativni i crtani filmovi na temu zaštite životne sredine nakon čega sledi predstava", objasnila je Valentina Pavličić, direktorka pozorišta "Čarapa".

"Projekat je namenjen najmlađima i bitno je da ovu temu približimo baš njima. Menja se svest o tom pakovanju, i deca postaju svesna vrednosti ove sirovine, kao i da to nije otpad i smeće i da zauzvrat za to mogu nešto i da dobiju, u ovom slučaju lepe dečje pozorišne predstave", kaže Jelena Kiš iz "Riken" Fondacije.

Prva predstava, koja će biti izvedena 7. marta, je predstava koja se bavi ekologijom "Kako su drvo i cvet spasli svet". Na repertoaru će biti i "Pipi duga čarapa",zatim inkluzivna predstava "Devojčica sa šibicama" a za kraj marta predviđena je bajka "Tri praseta".

Ovaj projekat se od 2009. godine sprovodi u saradnji Dečjeg pozorišta "Čarapa" i "Riken" fondacije za reciklažu limenki, i od tada je obišao mnoge gradove Srbije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Ekološka predstava u Pančevu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Mar.2015

Najmlađi Pančevci imaće priliku da tokom marta uživaju u predstavama dečjeg pozorišta “Čarapa” iz Beograda...Ono što bi mališani i njihovi roditelji trebalo da urade pre odlaska u pozorište, jeste da prikupe što više limenki, jer će one biti ulaznica za predstave...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.