Partizanov golman dao gol sa 80 metara, crno-beli izgubili od Ciriha

Izvor: Blic, 26.Jan.2013, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizanov golman dao gol sa 80 metara, crno-beli izgubili od Ciriha

Fudbaleri Partizana su u prvoj kontrolnoj utakmici u 2013. godini izgubili u Turskoj od Ciriha sa 2:1, a pomalo neverovatan pogodak dao je golman crno-belih Nikola Petrović, jer je uspeo da prevari svog kolegu šutem sa 80-ak metara.

Jezive vremenske (ne)prilike pretile uspele su da bace u drugi plan duel ovih rivala, jer su jaka kiša i još snažniji vetar ometali normalno odigravanje susreta.

Ipak, meč je odigran, a za Partizan su isprva nastupili Petrović, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Ostojić, Ivanov, Volkov, Pauljević, Smiljanić, Jojić, Ninković, novajlija Eliomar Silva, Saša Marković i Marko Šćepović.

Od samog početka, pored lošeg vremena, tenzije među igračima učinile su da ova utakmica ne bude baš klasična prijateljska. U desetom minutu zbog koškanja prilikom kornera za Švajcarce pokoškali su se Ostojić i Tunišanin Jasin Šikaui, koji je pred kraj poluvremena i isključen.

No, do tog crvenog kartona dešavalo se prilično toga. U 14. minutu Marijani je dobio loptu posle auta, a sa ivice 16 metara, iskosa, snažno šutnuo u dalji u gao i doveo Cirih u vođstvo.

Vetar je u tim trenucima duvao jako baš ka golu Partizana, pa je i od udarca Kukuruzovića u 20 minuta stvorio "bombu" koju je golman Petrović "boksovanjem" odbio u polje, a onda se vreme dodatno pogoršalo.

Uz grmljavinu i još jači pljusak, uslovi su bili tako loši da su usred "bela dana" morali da se upale reflektori, jer vidljivost nije bila dovoljna za normalno odvijanje utakmice. Šansama Kukuruzovića, Šikauija i Šermitija sa jedne, a Markovića sa druge strane, prvo poluvreme je privedeno kraju, a okončano je novim raspravama igrača, te isključenjem pomenutog fudbalera Ciriha.

Dogovorom dvojice trenera Švajcarci su u nastavku ipak istrčali na teren sa 11 igrača, pa je Šikauijevo isključenje zapravo bilo sa pravom zamene. Vermezović se na zamene odlučio malo kasnije, ubacivši u 60. minutu Ilića i Lazevskog, a do tada je Petrović opet spasavao crno-bele, mahom braneći opasne udarce sa distance.

Petrović je nedugo zatim izrastao u jednog od glavnih junaka ovog meča, ali tek nakon što je primio i drugi gol. U 74. minutu je Enrike centrirao sa desne strane, a Gavranović glavom matirao Partizanovog golmana za 2:0, da bi šest minuta kasnije čuvar mreže crno-belih postigao sjajan gol.

Malo izvan svog kaznenog prostora opalio je po lopti, a ona je pala pred protivnički šesnaesterac i, prevarivši golmana Ciriha, odsela u mreži čime je postavljen konačni rezultat.

Partizan nije uspeo da poravna na 2:2 u završnici, u kojoj je Saša Ilić za samo tri minuta, u 86. i 89. dobio javne opomene pa je morao pre vremena da izađe sa terena.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRIPREME: Cirih i vetar "oduvali" Partizan

Izvor: Mondo, 26.Jan.2013

Loš start srpskog šampiona na pripremama u Antaliji. U prvom test meču poraz od švajcarskog Ciriha 1:2. Gol za Partizan dao golman Petrović! Jak vetar i kiša pokvarili utakmicu. Pogledajte golove...Kaže se "prvi se mačići u vodu bacaju". To će, verovatno, biti i deviza Partizana, koji je poražen...

Nastavak na Mondo...

Gol Nikole Petrovića jedina svetla tačka prvog test meča Partizana (FOTO I VIDEO)

Izvor: MozzartSport.com, 26.Jan.2013

  Meč za zaborav, ali i potez za sva vremena. Partizan je na prvom kontrolnom meču u Beleku izgubio od Ciriha sa 1:2 (0:1), a obraz srpskog šampiona osvetlao je niko drugi do golman Nikola Petrovića, koji je u 80. minuta meča postigao neverovatan gol sa 80 metara! Doduše, imao je i svesrdnu pomoć...

Nastavak na MozzartSport.com...

Lola: ''Vetar nam nije dao da igramo''

Izvor: Sportske.net, 26.Jan.2013

Posle poraza od Ciriha na pripremama u Antaliji, Partizanov kapiten u ovoj utakmici Milan Smiljanić naglasio je da vremenski uslovi nisu dozvolili da crno-beli pruže maksimum.

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.