Izvor: HotSport.rs, 12.Jul.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

POKLONITE SE KRALJU: Đoković po treći put osvojio Vimbldon!

Srpski teniser Novak Đoković osvojio je titulu na Vimbldonu pošto je u finalu savladao Rodžera Federera sa 7:6 (7-1), 6:7 (10-12), 6:4, 6:3.

Đoković je došao do svog trećeg trofeja u svom četvrtom finalu na Vimbldonu.
Đoković je danas osvojio svoju devetu gren slem titulu i nastavio dominaciju u 2015. godini.
Ovo >> Pročitaj celu vest na sajtu HotSport.rs << je bio njihov 40. međusobni duel, a Đoković je ovom pobedom izjednačio skor na 20:20. 
Inače, Đoković je postao tek sedmi teniser koji je uspeo da odbrani titulu na Vimbldonu, posle Lejvera, Njukomba, Borga, Bekera, SamprasaFederera.
Meč je trajao dva sata i 55 minuta, a srpski teniser je posle velike, na trenutke rovovske borbe uspeo da savlada Federera i izjednači na 20:20 u međusobnim duelima.
Ključan detalj dogodio se početkom trećeg seta, kada je Novak uspeo da se oporavi od izgubljenog taj-brejka (12:10) i propuštenih sedam set lopti.
Neiskorišćene prilike, međutim, nisu omele 28-godišnjeg Berograđana. Većina igrača bi psiholiški pala u takvoj situciji, ali Đoković je pokazao mentalnu stabilnost i zbog čega je na vrhu ATP rang liste.
Propustio je dve brejk lopte, zatim spasio jednu na svoj servis, ali ne i treću i odmah poveo sa 3:1.
Meč je u trećem setu bio prekinut zbog kiše na 25 minuta, ali ni to nije omelo Srbina da protiv možda i najboljeg tenisera svih vremena dokaže da mu trenutno nema ravnih. 
Kao i pre četiri godine Đoković je osvajanje titule proslavio na sebi svojstven način. Nakon što je osvojio poslednji poen, srpski teniser je kleknuo na travu i probao busen čuvene vimbldonske trave.
 
The post POKLONITE SE KRALJU: Đoković po treći put osvojio Vimbldon! appeared first on HotSport - Sportske vesti na jednom mestu i uvek na vreme.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale

Nastavak na HotSport.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

WB2015: Đoković ponovo kralj Vimbldona

Izvor: Radio 021, 12.Jul.2015

Najbolji teniser sveta Novak Đoković odbranio je titulu na Vimbldonu, pošto je danas u velikom finalu pobedio Švajcarca Rodžera Federera sa 7:6 (7:1), 6:7 (10:12), 6:4, 6:3...Đoković je posle 2011. i 2014. osvojio treći grend slem u Londonu i postao tek osmi igrač u istoriji tenisa koji je uspeo...

Nastavak na Radio 021...

INOVATIVNO: Prvi model ugovora države i privatnog kluba

Izvor: HotSport.rs, 13.Jul.2015, 16:42

U Maloj sali opštine Čukarica, u utorak u 12.00 časova, predstavnici GO Čukarica potpisaće ugovor sa FK Čukarički.   Ugovor je o načinu korišćenja sportskog kompleksa koji predstavlja prvi model ugovora izmeđudržave i privatnog kluba. Ovo  je jedinstven primer javno privatnog partnerstva,...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta HotSport.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta HotSport.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.