Orlovi izašli iz minusa! (video)

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2015, 22:39   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Orlovi" izašli iz minusa! (video)

Reprezentacija Srbije ostvarila je prvu pobedu u sklopu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo čime je izašla iz bodovnog minusa, a trijumf nad Jermenijom bio je prvi u takmičarskim mečevima posle gotovo dve godine.

Prvi put posle gotovo dve godine seniorska fudbalska reprezentacija Srbije upisala je trijumf u meču za bodove!

"Orlovi" su pred praznim tribinama stadiona "Karađorđe" savladali reprezentaciju Jermenije sa 2:0 (1:0) čime su ujedno izašli iz bodovnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << minusa u koji su upali posle odluke Međunarodnog suda za sportsku arbitražu u Lozani.

Golove pogledajte OVDE!

Srbija - Stojković, Tomović, Kolarov, Ivanović, Spajić, Matić, Brašanac, Živković (od 60' Živković), Ljajić (od 73' Fejsa), Kostić (od 84' Tadić), Mitrović



Selektor Radovan Ćurčić iskoristio je činjenicu da Srbiji večerašnji meč nije bio od većeg značaja da isproba sastav sa nekim novim licima kao što su Darko Brašanac i Andrija Živković.

Očekivali su ljubitelji fudbala da će selektor dati priliku i golmanu Predragu Rajkoviću ali je doskorašnji kapiten Crvene zvezde utakmicu odgledao sa klupe.

Šesti meč u tekućem kvalifikacionom ciklusu Srbija je dobila rutinski, iako se mora priznati da su Jermeni, posebno u prvom delu prvog poluvremena, pravili dosta problema odbrani našeg nacionalnog tima koja je nastupila u kombinovanom sastavu.

Jermeni su bili vrlo ambiciozni u prvih devet minuta, stavili su na muke golmana Vladimira Stojkovića, ali je Srbija imala prvu veliku priliku u 8. minutu kada je Filip Kostić pogodio prečku.

Igrao se 22. minut kada su reprezentativci Srbije izveli lepu kaciju po levoj strani a onda se Andrija Živković potrudio da Levon Hajrapetjan ubaci loptu u sopstvenu mrežu i tako donese prednost "Orlovima".

Do odlaska na odmor Srbija je nastavila da stvara šanse, najbolje su propustili Aleksandar Mitrović u 31. i Adem Ljajić 41. minutu. Napadač Njukasla sam se izborio za loptu, sve je uradio dobro, ali je sa nekih sedam metara šutirao preko gola, dok je Adem Ljajić posle solo prodora šutirao dobro ali mu je Kasparov odbranio udarac.

U nastavku meča Srbija je mnogo bolje kontrolisala situaciju na terenu, a reprezentativci su za 45 minuta stvorili još nekoliko dobrih prilika i postigli drugi gol.

Svega osam minuta bilo je potrebno "Orlovima" da postignu drugi gol koji je pao posle brze kontre Aleksandra Kolarova. Levi bek Mančester Sitija stuštio se po levoj strani a kada mu je Kasparov odbranio udarac Adem Ljajić je natračao na loptu i ubacio je u nebranjenu mrežu.

Jermenija nije bila opasna po gol Vladimira Stojkovića kao na samom startu susreta a Srbija je do poslednjeg sudijskog zvižduka imala dve dobre prilike preko Zorana Tošića i Aleksandra Mitrovića.

Prvotimac moskovskog CSKA pogodio je mesto gde se spajaju stativa i prečka u 87. minutu, da bi pet minuta kasnije Mitrović loše usmerio loptu nakon centaršuta Aleksandra Kolarova.

Pobeda nad Jermenijom nije mnogo popravila položaj Srbije jer "Orlovi" ne mogu na Evropsko prvenstvo ali je uteha to što smo konačno upisali pobedu na takmičarskom meču i izašli iz onog sramotnog minusa.

Grupa I:

1. Portugal 5 4 0 1 7:4 12

2. Danska 6 3 2 1 8:4 11

3. Albanija 5 3 2 0 7:2 11

4. Srbija 6 1 1 4 5:11 1

5. Jermenija 6 0 1 5 5:11 1

Nastavak na Sportske.net...






Povezane vesti

FDA - Srpski trio za budućnost!

Izvor: Sportske.net, 04.Sep.2015

Ako uzmemo u obzir da nam trijumf nad Jermenijom nije značajan u rezultatskom smislu valja se pozabaviti igrom pojedinih izabranika Radovana Ćurčića i činjenicom da su zaista uspeli da unesu nešto pozitivno u seniorski tim...Seniorska reprezentacija Srbije ostvarila je prvi trijumf na jednom takmičarskom...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.