Novak u sedmom finalu US opena posle čudnog meča sa Monfisom

Izvor: Vesti-online.com, 09.Sep.2016, 23:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Novak u sedmom finalu US opena posle čudnog meča sa Monfisom

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković plasirao se u sedmo finale US opena i u nedelju će igrati za treću krunu u Njujorku protiv Stena Vavrinke, koji je posle četiri seta bio bolji od Keija Nišikorija. Posle jednog od najčudnijih mečeva u ovoj sezoni, naš as je slavio protiv Francuza, Gaela Monfisa - 3:1 (6:3, 6:2, 3:6, 6:2), za dva sata i 35 minuta igre.

Publika na stadionu >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << "Artur Eš" nije mogla da uživa u igri, obojica su se mučila, imali povrede, ali na kraju "gladijator" Novak je izašao kao pobednik. Imao je Srbin problema sa ramenima, tražio je pomoć fiziterapeuta. S druge strane, sparina u Njujorku (igralo se na temperaturi od 31 stepen), nije odgovarala Francuzu, koji je pravio velike pauze tokom poena.

Imao je Novak 2:0 i setovima i 2:0 u trećem gemu, ali je onda pao, dozvolio umornom Monfisa da se vrati u set, smanji na 2:1. Ipak, sredinom četvrtog seta, Đoković je drugim brejkom slomio otpor 12. tenisera sveta i plasirao se u treće finale Grend slema ove sezone.

Bila je ovo 13. pobeda našeg asa u duelu sa Francuzom, koji još nije osetio slast pobede u duelima sa najboljim teniserom sveta.

Novak se muči, noije to onaj isti koji je mleo rivale na Australijan openu i Rolan Garosu, vide se da su povrede uticale na našeg asa, ali je uspeo da se plasira u novo finale i igraće za odbranu krune na US openu, što je uspelo Rodžeru Federeru 2008. godine. Đoković se izjednačio sa Rodžerom Federerom i Džimijem Konorsom, koji su po sedam puta igrali finale u "Velukoj jabuci".

PROČITAJTE TOK MEČA!

7. gem - Peti uzastopni gem za Monfisa, Novaku ništa sada ne polati od ruke - 2:5. Novak ima problema sa levim ramenom. Nadamo se da nije ništa ozbiljno...

pic.twitter.com/M7kBSK4Jjq— doublefault28 (@doublefault28) September 9, 2016

Kladionice nude mizernu kvotu na pobed u našeg asa (od 1,10 do 1,14), dok jedini koji smatra da je Gael gavorit je Mats Vilander, komentator "Eurosporta".

U drugom polufinalnom paru sastaju se Sten Vavrinka i Kei Nišikori. Zanimljivo, da je ovo prvi Grend slem turnir još od 2004. godine da je samo jedan teniser (Novak Đoković) od "velike četvorke" svetskog tenisa.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković finale,   Tenis

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Novak Đoković u finalu US Opena!

Izvor: Svet plus, 09.Sep.2016

Teniser Novak Đoković plasirao se u finale turnira US Open, nakon pobede nad Gaelom Monfisom rezultatom 6:3, 5:2, 3:6, 6:2!..Najbolji teniser sveta, Novak Đoković, pokazao je dobru igru na ovogodišnjem US Openu, te je zasluženo došao do finala. Imao je vreme za odmor, te je lako savladao Gaela...

Nastavak na Svet plus...

Novak u finalu US Opena

Izvor: Nezavisne Novine, 10.Sep.2016, 00:22

NJUJORK - Najbolji teniser današnjice Novak Đoković plasirao se u finale US opena pobjedom nad Gaelom Monfisom u bizarnom polufinalnom meču...Đoković nije blistao, ali je odigrao bolje od rivala i savladao ga 6:3, 6:2, 3:6, 6:3 za više od tri sata igre.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Vilander: Nole nije dovoljno dobar da pobedi Vavrinku

Izvor: N1 televizija, 10.Sep.2016

Šveđanin Mats Vilander i dalje ne veruje da Novak Đoković može da odbrani titulu na US Openu. Iako ga je srpski teniser već demantovao pobedama protiv Žoa Vilfida COnge i Gaela Monfisa sedmostruki Gren slem šampion i dalje tera po svome...Vilander smatra da je Stanislas Vavrinka, naravno, ukoliko...

Nastavak na N1 televizija...

Šta je rekao Beker za Đokovićev polufinalni meč?

Izvor: Vesti-online.com, 10.Sep.2016

Najbolji teniser današnjice Novak Đoković plasirao se u sedmo finale US opena. Uspeo je naš as da dobije bitku sa Gaelom Monfisom, koji je imao sramotnu taktiku u duelu sa našim asom, povredama, iscrpljenosti, pa će u nedelju na megdan Stenu Vavrinku, sa kojim ima skor 19:4. Trener Srbina, Boris...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.