Nole sa Fererom za polufinale

Izvor: RTS, 02.Apr.2015, 13:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nole sa Fererom za polufinale

Najbolji teniser Srbije i sveta Novak Đoković boriće se sa Špancem Davidom Fererom za ulazak u polufinale turnira iz Masters serije 1000 u Majamiju. Meč počinje u jedan sat posle ponoći. Direktan prenos je na našem Prvom programu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Novak Đoković i David Ferer su do sada igrali 18 puta, a Đoković je daleko uspešniji – pobedio je u 13 mečeva. Srpski teniser je upisao sedam uzastopnih pobeda nad Fererom, poslednju u Šangaju prošle godine sa 6:4, 6:2.

U meču za polufinale David Ferer je pobedio Francuza Žila Simona sa 7:6 (7:5), 6:0, a Đoković je bio bolji od Ukrajinca Oleksandra Dolgopolova sa 2:1 (6:7, 7:5, 6:0). Posle verovatno najslabijeg meča ove sezone, najbolji teniser sveta je rekao da je samo zahvaljujući iskustvu i velikoj volji uspeo da načini preokred.
"Verovatno bih pre nekoliko godina izgubio ovaj meč. Ipak, dobio sam na iskustvu, radio sam na sebi, pokušao da razumem kako da se poboljšam i da postanem bolji igrač i jača osoba. Sve to je uticalo da pronalazim bolje načine da se izborim sa nezgodnim situacijama", rekao je Đoković.
Novinare je zanimalo i kako komentariše da su u konkurenciji turnira od velike četvorke tenisera ostali samo on i Mari, dok nema njegovih najvećih rivala Rodžera Federera i Rafaela Nadala.
"Iskreno, ne obraćam previše pažnje na rezultate ostalih igrača. Naravno da su oni moji najveći protivnici i da turnir izgleda malo drugačije bez njih, u to nema sumnje. Ipak, iz moje perspektive jedino je važno da radim svoj posao. Rodžer nije došao, želi da se fokusira na sezonu na šljaci, Rafa je ispao rano, ali to ne menja ništa u mom pristupu", rekao je Đoković.
Na Floridi Novak Đoković brani titulu koju je do sada osvajao četiri puta – 2007, 2011, 2012. i 2014. godine. Četvrtfinalni meč Novaka Đokovića i Davida Ferera na programu je noćas posle jedan, a možete ga pratiti u direktnom prenosu na Prvom programu RTS-a.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kvalitetan meč, Novak u polufinalu

Izvor: B92, 03.Apr.2015, 01:10

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Majamiju pobedom nad Davidom Fererom sa 7:5, 7:5...Đoković je odigrao veoma kvalitetan meč protiv raspoloženog protivnikai i posao završio za sat vremena i 52 minuta...Novak će se u borbi za titulu boriti sa domaćim predstavnikom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.