Navijači Lacija u transu: Habemus Đorđević!

Izvor: MozzartSport.com, 30.Sep.2014, 12:13   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Navijači Lacija u transu: Habemus Đorđević!

Da je Klose bio malo brži na zagrevanju, Srbin verovatno ne bi postigao het-tik. Prvi Lacijal koji je dao tri gola na gostovanju posle Gorana Pandeva i 2009. godine

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz  Rima)

Filip Đorđević nikada nije postigao het- trik na zvaničnoj utakmici u profesionalnoj karijeri i verovatno ne bi to učinio ni sinoć na Barberi u Palermu da je Miroslav Klose bio malo brži tokom zagrevanja. Naime, trener Lacija, Stefano >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Pioli je želeo da zameni srpskog centarfora posle promašenog zicera, pri rezultatu 1:0 za Nebeskoplave. Bilo je to u drugom poluvremenu kada je hteo da koliko lepim, toliko i nepotrebnim potezom - piruetom i petom - savlada golmana Sorentina.

Srećom po Filipa, Piolija i Lacio, Klose nije bio ekspeditivan i Đorđević je ostao na terenu koji minut duže. Dodir sudbine, rekli bi sujeverni. Dovoljno da u stilu rasnog golgetera postigne drugi gol, izbacivši jednim driblingom kompletnu odbranu Palerma i matirajući filigranskim šutem Sorentina. Još se dlanovi navijača Lacija nisu ohladili i prsti odmorili od „tvitovanja“ a Filip je postigao treći gol, još lepši od drugog, u stilu Marka Van Bastena i Boba Vijerija.

“Imamo golgetera”, usklik je tifoza Lacija koji imitira čuveni poklič kamerlenga sa terase crkve Svetog Petra u Vatikanu, „Habemus Papam“ odnosno „Imamo papu“. Đorđević je sinoć napustio teren sa loptom u ruci, tradicionalna nagrada za fudbalera koji u Seriji A postigne het-trik a onda je iznenadio još jednom italijansku publiku, progovorivši italijanski posle samo par meseci provedenih u Večnom gradu.

“Vrlo sam srećan zbog postignutih golova,  svaki napadač ima potrebu da trese mreže jer samo tako se jača samopouzdanje koje je neophodno za poboljšanje realizatorskog učinka. Zadovoljan sam i zbog kluba i mojih drugova, konačno smo igrali sa neophodnom pragmatičnošću i fudbalskim cinizmom koji su neizostavni za nizanje pobeda. Odigrali smo dve-tri dobre utakmice, ali smo ostali kratkih rukava i to nas je učinilo „zlobnijim“ pred protivničkim golom. Od postignuta tri gola najlepši je onaj drugi.  Nisam hteo da postignem gol petom, lopta mi je otišla previše iza leđa i probao sam instinktivno da odigram petom“, izjavio je Đorđević na prilično solidnom italijanskom za nekoga ko tek nekoliko meseci živi na Apeninskom poluostrvu.

U svim novinskim izveštajima Đorđević je proglašen za najboljeg igrača i od svih vodećih sportskih dnevnika je dobio više nego odličnu „osmicu“.

“Evo novog bombardera. Ovo je pravi Đorđević. Tri gola i još jedan koji je samo volšebna intervencija Sorentina onemogućila. Ovakvu noć Đorđević je čekao odavno i on ju je dočekao spreman. Đorđević nije samo egzekutor ofanzivnih akcija već kompletan fudbaler koji daje svoj doprinos u svim fazama igre svog tima zbog čega Pioli nije nijednog momenta sumnjao u njega. Sinoć je Filip pokazao svima o kakvom igraču je reč i razuverio neverne Tome koje su dovodile u pitanje njegove kvalitete“ , piše Korijere delo Sport u tekstu posvećenom centarforu Lacija, podsećajući da od 2009. godine i het-trika Gorana Pandeva protiv Ređine, nijedan fudbaler Nebeskoplavih nije postigao tri gola na jednom gostovanju.

Gazeta delo sport je dajući „osmicu“ Đorđeviću istakla da je jučerašnja noć vredna za prepričavanje unucima. „Prvi gol je bilo lako postići, drugi je autorski rad, a treći je pravi fudbalski biser“, analizirala je golove Đorđevića Gazeta.

Tutosport je nazvao Đorđevića "neodoljivim" ističući da je repertoar poteza i golova srpskog napadača raspršio sve sumnje u njegove kvalitete koji su se nadvijali u prethodnim nedeljama. „Nema nikave slučajnosti, niti sreće u onome što je Đorđević sinoć priredio – piše Tutosport – samo izrazito rasni golgeteri postižu golove poput onih koje je Filip relizovao protiv Palerma“.

Mesađero je na šest stubaca objavio naslov: “Lacio, Đorđevićeva bajka“. Rimski politički dnevnik je registrovao da su Đorđevićevi golovi bili toliko zadivljujući da su ih čak i navijači Palerma pozdravili aplauzom, a da je trener sicilijanskog kluba Jakini upotrebio samo superlative za predstavu bivšeg centarfora Nanta.

Drugi rimski dnevnik Tempo na svojoj naslovnoj strani nazvao je Đorđevića „superstarom“ koji je preporodio Lacio. U tekstu sa naslovom  „Filipova magična noć“, Đorđević je okarakterisan kao „zlata vredno pojačanje“ Lacija u prethodnom prelaznom roku.

Piše: Željko Pantelić (Rim)

Nastavak na MozzartSport.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.