Naše odbojkašice minimalnim porazom otvorile Gran pri

Izvor: Blic, 03.Jul.2015, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naše odbojkašice minimalnim porazom otvorile Gran pri

Ženska odbojkaška reprezentacija naše zemlje pretrpela je minimalan poraz u prvoj utakmici I vikenda A grupe I divizije Gran prija: Tajland je u prvom meču u A grupi pobedio Srbiju sa 3:2, po setovima 25:17, 15:25, 23:25, 25:22 i 15:11, posle 123 minuta igre.

Utakmicu u dvorani Huamark posmatralo je 5000 gledalaca, a sudili su Đijang Liju iz Kine i Nikolas Hekford iz Engleske.

Osvojila je Srbija bod protiv Tajlanda i ne samo da nije razočarala, već je dobrom igrom >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << bila i na domak trijumfa, javlja Odbojkaški savez Srbije. Posle početne nervoze, izabranice Branka Kovačevića su u drugom, a naročito u trećem setu, igrale pre svega pametno, a zatim i veoma požrtvovano uz odličan servis i blok i povele sa 2:1 u setovima. Šansa za trijumf je prokockana u finišu četvrtog seta, kada je ispušteno vođstvo do dva poena, da bi se slična situacija desila i u petom setu, kada je posle promene strana Srbija vodila sa 8:7. Ipak, važan bod je osvojila Srbija, uz dobru igru podmlađenog sastava.

Meč je počela postava Mirković, Drpa, Savić, Popović, Molnar, Malešević i libero Ćebić, a najefikasnije su, sa po 17 poena bile Mina Popović i Tijana Malešević. Marta Drpa je bila zaslužna za 13 poena, Maja Savić za 11, a Brižitka Molnar za devet. Igrale su još i Helić, Buša i Živković.

Srbija će u subotu u 2. kolu igrati protiv Brazila od 9 časova po našem vremenu (TV Arena Sport 2), a u poslednjem, 3. kolu, u nedelju, 5. jula od 9,00 časova po našem vremenu (TV Arena Sport 2). protiv Japana.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Srbiji bod protiv Tajlanda

Izvor: Studio B, 03.Jul.2015

Ženska seniorska odbojkaška reprezentacija Srbije pretrpela je minimalan poraz u prvoj utakmici prvog vikenda A grupe Gran prija protiv Tajlanda sa 3:2, po setovima 25:17, 15:25, 23:25, 25:22 i 15:11, posle 123 minuta igre...Utakmicu u dvorani Huamark posmatralo je 5000 gledalaca, a sudili su Đijang...

Nastavak na Studio B...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.