Murtaza Ahmadi, dečak sa kesom, pobegao iz Avganistana

Izvor: RTS, 03.Maj.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Murtaza Ahmadi, "dečak sa kesom", pobegao iz Avganistana

Porodica petogodišnjeg avganistanskog dečaka, koji je postao poznat po velikoj ljubavi prema Lionelu Mesiju, morala je da napusti Avganistan zbog stalnih telefonskih pretnji, rekao je dečakov otac Muhamed Arif Ahmadi.
Dečak Murtaza Ahmadi postao je poznat kada je objavljena njegova fotografija kako nosi Mesijev dres napravljen od najlonske kese. On je posle toga dobio na poklon potpisan dres zvezde Barselone >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i najboljeg fudbalera planete.

Njegov otac rekao je da je porodica morala da se preseli u Pakistan zbog pretnji.
"Život je za nas postao patnja", rekao je Ahmadi i dodao da njegova porodica nije želela da napusti Avganistan, ali da su pretnje iz dana u dan postajale ozbiljnije.
On je naveo da se plašio da će njegov sin biti kidnapovan, nakon što je stekao veliku popularnost na internetu. Porodica je prvo otputovala u glavni grad Pakistana Islamabad, ali tamo nije mogla dugo da ostane, zbog velikih troškova.
"Prodao sam sve što sam imao i odveo porodicu iz Avganistana kako bih spasao život moga sina, ali i živote ostatka porodice", rekao je Ahmadi.
Na početku godine Fudbalski savez Avganistana je obećao da će organizovati susret između Murtaze i Mesija, koji je i Unicefov ambasador dobre volje. Takođe, bilo je i najava da će Mesi doći u Avganistan ili da će Murtaza otputovati u Španiju u posetu Barseloni.
Ahmadi je rekao da se ništa od toga nije ostvarilo.
"Ali Murtaza se i dalje nada da bi jednog dana mogao da upozna svog heroja Mesija", rekao je Ahmadi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Obitelj petogodišnjeg Murtaza iselila iz Afganistana

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 03.Maj.2016

Obitelj petogodišnjeg afganistanskog dječaka, koji je postao poznat po velikoj ljubavi prema nogometašu Barcelone Lionelu Messiju, morala je napustiti Ahganistan zbog stalnih telefonskih prijetnji, rekao je danas dječakov otac Muhamed Arif Ahmadi...Dječak Murtaza Ahmadi postao je poznat kada je...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Najmlađi Mesijev fan morao da napusti Avganistan

Izvor: B92, 03.Maj.2016

Porodica avganistanskog dečaka, koji je postao poznat po velikoj ljubavi prema Lionelu Mesiju, morala je da napusti Avganistan zbog stalnih telefonskih pretnji..Dečak Murtaza Ahmadi postao je poznat kada je objavljena njegova fotografija kako nosi Mesijev dres napravljen od najlonske kese...On je posle...

Nastavak na B92...

Porodica dečaka Murtaze odselila se iz Avganistana

Izvor: Beta, 03.Maj.2016

Porodica petogodišnjeg avganistanskog dečaka, koji je postao poznat po velikoj ljubavi prema fudbaleru Barselone Lionelu Mesiju, morala je da napusti Avganistan zbog stalnih telefonskih pretnji, rekao je danas dečakov otac Muhamed Arif Ahmadi.Dečak Murtaza Ahmadi postao je poznat kada je objavljena...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.