Marej posle preokreta osvojio drugu titulu u Kvinsu

Izvor: Blic, 13.Jun.2011, 17:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marej posle preokreta osvojio drugu titulu u Kvinsu

Najbolji britanski teniser Endi Marej obradovao je domaće navijače uoči Vimbldona pobedom na turniru u Kvinsu. Četvrti reket sveta je posle preokreta savladao Žoa Vilfreda Congu sa 3:6, 7:6 (2), 6:4.

Kiša nije bila prijatelj organizatora pa je finale moralo da se odloži za jedan dan.

Conga je u četvrtfinalu savladao Rafaela Nadala i istakao >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << ozbiljnu kandidaturu za tron u Kvinsu, a posle osvojenog prvog seta bio je na dobrom putu da se tamo i nađe.

Dugo je trajao drugi set, Marej je u 11. gemu spasavao dve brejk lopte i uspeo da izbori tajbrejk u kojem je lako došao do izjednačenja na 1:1.

Britanac je sredinom odlučujućeg seta stekao brejk prednosti koji je uspešno čuvao do kraja meča za konačnu pobedu i drugu titulu u Kvinsu - 6:4.

Ovim trijumfom Marej je ponovo probudio nade da će postati prvi Britanac još od Freda Perija koji će biti najbolji pred domaćom publikom na Vimbldonu. Legendarni Peri poslednji put je to učinio 1936. godine.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

ATP Kvins: Marej, konačno...

Izvor: Sportal.rs, 13.Jun.2011

Najbolji britanski teniser Endi Marej pobedio je u finalu turnira u Kvinsu, u Londonu, Žo-Vilfreda Congu - 3:6, 7:6 (2), 6:4, i tako osvojio svoj tek prvi trofej u ovoj godini.

Nastavak na Sportal.rs...

ATP lista: Janko 30. na svetu, bez promena u top 20

Izvor: Blic, 14.Jun.2011, 11:35

Protekla nedelja nije donela nijednu promenu u top 20 ATP liste, ali da je Novak Đoković kojim slučajem odlučio da nastupi na turniru u Kvinsu i osvojio ga, srpski teniser bi smenio Rafaela Nadala na vrhu i pre Vimbldona. Ostaje žal zbog propuštene šanse, a u međuvremenu Janko Tipsarević je...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.