MOK u petak o Kosovu!

Izvor: RTS, 23.Okt.2014, 00:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MOK u petak o Kosovu!

U švajcarskom Montreu je počeo sastanak Izvršnog odbora MOK-a na čijem je dnevnom redu i inicijativa za prijem Kosova, a to pitanje biće razmotreno poslednjeg dana sastanka, u petak, izjavio je portparol te organizacije Mark Adams.

Međunarodni olimpijski komitet raspravljaće u petak o zahtevu Kosova da postane član te organizacije. Olimpijski komitet Srbije saopštio je da je od MOK primio obaveštenje o zvaničnoj inicijativi Kosova za prijem u punopravno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << članstvo u MOK-u.

"Imamo informaciju da su članovi MOK-a spremni da ovoga puta daju podršku toj inicijativi, iako smo u saradnji sa nadležnim državnim institucijama, u više navrata insistirali da su takve aktivnosti neprihvatljive", saopštio je OKS.

U saopštenju se navodi da bi "takav prijem predstavljao presedan koji se nije dogodio u skorijoj istoriji, budući da u tom periodu nijedan nacionalni olimpijski komitet nije primljen u članstvo MOK-a a da prethodno ta zemlja nije primljena u članstvo Ujedinjenih nacija".

Na dnevnom redu Izvršnog odbora MOK-a naći će se i pitanje suspenzije Gambije, zbog spora oko sedišta Olimpijskog komiteta te zemlje. Izvršni odbor MOK-a čine predsednik, četiri potpredsednika i deset članova. Sadašnji predsednik odbora je Nemac Tomas Bah.
Pogledaj vesti o: Olimpijske igre,   Kandidatura Srbije,   Autonomna pokrajina Kosovo i Metohija

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.