MK: Berdih ubedljiv za prvo finale

Izvor: B92, 18.Apr.2015, 14:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

MK: Berdih ubedljiv za prvo finale

Češki teniser Tomaš Berdih prvi je učesnik finala turnira Masters serije u Monte Karlu.

Osmom teniseru sveta bilo je potrebno samo 68 minuta da savlada Gaela Monfisa iz Francuske – 6:1, 6:4.

Monfis je odigrao nekoliko sjajnih mečeva na putu do finale, izbacivši i drugog tenisera sveta Rodžera Federera, ali je Berdih odigrao odličan meč, u potpunosti kontrolisao situaciju na terenu, i >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << apsolutno zasluženo stigao do svog prvog finala u Kneževini.

Posebno ubedljiv bio je u prvom setu, kada je dozvolio rivalu da osvoji samo jedan gem. Dva puta je oduzimao servis Francuzu, ne dozvolivši mu nijednu brejk loptu, pa je posle samo 23 minuta igre stekao prednost u setovima.

Monfis je malo popravio igru u drugom setu, iako je Čeh krenuo novim brejkom. Francuz je uspeo odmah da uzvrati, ali je već pri sledećem svom servisu ponovo poklekao.

Usledili su sigurni servis gemovi s obe strane, a najbolju priliku da pokuša da odvede duel u treći se Gael je propustio u šestom gemu, kada je stigao do dve prilike za brejk. Međutim, Tomaš se izvukao i zatim rutinski priveo meč kraju.

Čeh će u borbi za trofej igrati sa boljim iz 43. međusobnog duela prvog tenisera planete Novaka Đokovića i Španca Rafaela Nadala.
Pogledaj vesti o: Federer

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kraj za Monfisa, Berdih čeka Novaka ili Nadala u finalu Monte Karla

Izvor: Blic, 18.Apr.2015

Prvi finalista mastersa u Monte Karlu je Tomaš Berdih pošto je pobedio Gaela Monfisa sa 6:1, 6:4 za 69 minuta...Francuski teniser nije mogao da ponovi partiju iz duela sa Rodžerom Federerom i Grigorom Dimitrovim, dok je Čeh bio odmorniji, jer mu je Miloš Raonić zbog povrede predao meč četvrtfinala...

Nastavak na Blic...

Berdih: Imam šanse u finalu

Izvor: B92, 18.Apr.2015

Češki teniser Tomaš Berdih rekao je da veruje da ima šansu da osvoji Masters u Monte Karlu, gde se u finalu sastaje sa Novakom Đokovićem...Berdih je u prvom polufinalu slavio protiv Francuza Gaela Monfisa sa 6:4, 6:1, dok je Đoković slavio protiv Rafaela Nadala iz Španije sa 6:3, 6:3...“Ova...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.