Kup Francuske - Dupla kruna Pari sen Žermena, neverovatni Maksvel postao najtrofejniji ikada! (video)

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2017, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kup Francuske - "Dupla kruna" Pari sen Žermena, neverovatni Maksvel postao najtrofejniji ikada! (video)

Fudbaleri PSŽ-a savladali su Anže u finalu francuskog kupa.

Izabranici Unaja Emerija osvojili su drugi trofej ove sezone, kako su nakon Liga Kupa, došli do trofeja i u Kupu Francuske.

U velikom finalu su savladali Anže i to golom u poslednjim sekundama utakmice. Krajnji rezultat bio je 1:0 (0:0) u korist "Svetaca".


Prvo poluvreme nije bilo naročito interesantno, najbolju priliku je imao Anže u 28. minutu preko Pepea. On je sjajno šutirao iz relativno >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << velike udaljenosti, lopta je munjevito išla ka golu, ali je pogodila stativu.

Ni u drugom poluvremen nije viđen preterano lepršav fudbal, Anže je došao da sačuva svoj gol i iz kontri eventualno ugrozi protivnika i to im je uspevalo.

Ipak, Di Marija je imao šansu da sve njihove planove baci u vodu u 59. minutu, odlično je izveo slobodnjak, ali je lopta prohujala pored desne stative.

PSŽ je pokupavao, ali je golman Anžea Letelje odrađivao sjajan posao. Igrao se 85. minut kada je Kavani pokušao da ga iznenandi jednim udarcem, ali je na njegovu sreću lopta otišla tik pored stative.

Kada se činilo da u 90 minuta nećemo videti gol, već da će pobednika doneti prodžeci ili čak penal lutrija, nakon jedne incijative PSŽ dobija korner.

Di Marija je izveo udarac iz ugla, a fudbaler Anžea Sisoko u želji da izbije loptu sa prve stative, nesrećno matira svog golmana. Igrao se prvi minut sudijske nadoknade.

Anže nije imao snage da se vrati, uskoro je sudija odsvirao i kraj, te je PSŽ osvojio i svoj drugi trofej ove sezone.

Čitavih 90 minuta u postavi "Svetaca" odigrao je i Brazilac Maksvel, to je bio i njegov oproštaj od dresa PSŽ-a kako napušta klub na kraju sezone, a oprostio se na najbolji mogući način, osvajanjem trofeja.

To je čak 37. trofej u karijeri iskusnog Brazilca, te je tako postao najtrofejniji igrač u Evropi.

Maxwell in tears after his last PSG match. With this Coupe de France win, he's the most decorated player of all time with 37 titles. pic.twitter.com/HqgDrvgMV4

— Get French Football (@GFFN) 27. мај 2017.

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Kakav kraj karijere! Srušio Gigsa i podigao pehar kao novi najtrofejniji igrač na svetu

Izvor: MozzartSport.com, 27.Maj.2017

Imamo novog rekordera u svetskom fudbalu..Svetski fudbal od večeras ima novog rekordera po broju klupskih trofeja!..Brazilski defanzivac Maksvel je sa Pari Sen Žermenom osvojio Kup Francuske autogolom Anžeovog igrača Sisokoa u nadoknadi vremena. Svecima je to bio drugi trofej u sezoni, ukupno 32....

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.