Klivlend pobedom započeo odbranu titule

Izvor: RTS, 15.Apr.2017, 23:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klivlend pobedom započeo odbranu titule

Branilac trofeja NBA lige, ekipa Klivlend kavalirsa, savladala je ekipu Indijane sa 109:108 u prvom meču, prve runde plej-ofa istočne konferencije.

Najefikasniji u pobedi aktuelnog šampiona bio su Lebron Džejms koji je postigao 32 poena, imao 13 asistencija i šest uhvaćenih lopti. Irving je dodao 23, a Kevin Lav 17 poena.
Kod gostiju je najraspoloženiji bio je Pol Džordž sa 29, Stivenson >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je dodao 16, a Tig 15 poena.

Klivlend je veoma energično ušao u meč sa Indijanom, željan da popravi negativnu atmosferu koja se stvorila u klubu tokom regularnog dela sezone.
Prva zvezda ekipe, Lebron Džejms, gotovo je celu prvu četvrtinu proveo asistirajući svojim saigračima i pomagavši im u pronalaženju ritma.
Nakon toga je Džejms napadački pristupio igri i kaznio svaku lošu rotaciju u odbrani Indijane.
U jednom momentu, nakon Lebronovog zakucavanja, Klivlend je vodio sa 12 poena i činilo se da će Kavalirsi mirno privesti poslednju četvrtinu kraju i zabeležiti prvu pobedu u seriji.

Da se tako nešto ne dogodi, pobrinuo se odlični Pol Džordž, koji je uz veliku pomoć Lensa Stivensona uspeo da potpuno vrati svoj tim u meč i čak povede sa 105:103 u poslednja dva minuta utakmice. 
Ključni trenutak meča dogodio se kada su Džejms i Irving pogodili za preokret Klivlenda, a Irving je potom dva puta uspeo da ukrade "živu" loptu Stivensonu i Tigu.
Džordž je trojkom u poslednjem minutu uspeo da smanji razliku na samo poen prednosti, a Indijana je velikom borbenošću dopla i do poslednjeg poseda na utakmici i šutem u poslednjoj sekundi za pobedu.
Ipak Klivlend nije želeo da prepušta stvari slučaju, pa su udvajanjem Džordža naterali da poslednji šut na meču uzme i promaši Majls. 
Pogledaj vesti o: NBA

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Kavsi preživeli, Pejsersi promašili šut za pobedu

Izvor: B92, 15.Apr.2017

Košarkaši Klivlend Kavalirsa jedva su savladali Indijana Pejserse 109:108, na otvaranju plej-ofa NBA lige...Kavsi su vodili tokom većeg dela meča, na prelazu iz treće u poslednju četvrtinu imali i dvocifrenu razliku, ali su Pejsersi izborili šut za pobedu...Međutim, šampion je sjajnom odbranom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.