Klipersi u polufinalu »Zapada«, Kris Pol heroj trijumfa

Izvor: Nezavisne Novine, 03.Maj.2015, 08:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Klipersi u polufinalu »Zapada«, Kris Pol heroj trijumfa

Košarkaši Los Anđeles Klipersa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije, pobijedivši u sedmoj utakmici šampiona San Antonio sa 111:109.

Heroj trijumfa Klipersa je Kris Pol, koji je sekund prije kraja pogodio težak šut preko Tima Dankana za pobjedu.

Krilni centar San Antonija je prije toga pogodio dva slobodna bacanja i izjednačio 8,8 sekundi prije kraja. Pol je krenuo na desni ulaz, čuvao ga je Deni Grin, ali je Dankan prišao da pomogne.

Omaleni >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << plejmejker uspio je da pogodi težak šut o tablu i donese tek četvrto polufinale konferencije za Kliperse u istoriji franšize.

"Bili smo mnogo puta u ovakvoj situaciji i u većini slučajeva sam promašivao. Razgovarali smo o tome i upalilo je kada je bilo najpotrebnije", rekao je Pol.

Njemu je priznanje odao i Tim Dankan.

"Njegov šut je bio nevjerovatan. Znao sam da igra povrijeđen, ali je uspio. Stvarno je pogodio nevjerovatan šut preko dvojice. On je sjajan vođa i nevjerovatan je za gledanje. Volio bih da nisam igrao protiv njega", donosi B92.

Utakmica je praktično od početka do kraja bila izjednačena, a Pol je na kraju imao 27 poena i šest asistencija. Blejk Grifin dodao je tripl-dabl od 24 poena, 13 skokova i 10 asistencija, 17 je ubacio Barns, a 16 Kroford. Na drugoj strani, Dankan je imao 27 poena i 11 skokova, Parker je ubacio 20 poena uz pet skokova i pet asistencija, a Lenard je imao 13 poena i 10 skokova.

Nastavak na Nezavisne Novine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

NBA: CP3 izbacio šampione, Klipersi u polufinalu Zapada!

Izvor: HotSport.rs, 03.Maj.2015

U natavku takmičenja u NBA ligi noćas je odigran samo jedan meč Zapadne konferencije.. Košarkaši Los Anđeles Klipersa eliminisali su aktuelne NBA šampione, San Antonio Sparse, pobedivši u sedmom meču serije rezultatom 111:109 u svom Stejpls Centru.. Fantastičan meč u “Gradu Anđela” u...

Nastavak na HotSport.rs...

Prsten menja gospodara! (video)

Izvor: Sportske.net, 03.Maj.2015

Drama na Pacifiku rešena na neverovatan način, San Antonio eliminisan u prvom kolu!..Kris Pol je heroj, pogodio je na težak način, preko Tima Dankana i Kliperse odveo u finale posle najuzbudljivije serije prvog kola u poslednjih nekoliko sezona...Na kraju, derbi presuda, 4:3 za Kliperse, bili su...

Nastavak na Sportske.net...

Klipersima "majstorica" protiv San Antonija

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Maj.2015

Košarkaši Klipersa iz Los Anđelesa plasirali su se u polufinale Zapadne konferencije NBA lige pošto su jutros u "majstorici" savladali San Antonio sa 111:109...Ukupnim rezultatom 4:3 u pobedama tim iz Los Anđelesa apsolutno je zaslužio da se nađe među četiri najbolja tima na Zapadu, tim pre...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.