Kirbi: SAD podržavaju napredak Srbije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 29.Maj.2015, 18:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kirbi: SAD podržavaju napredak Srbije

Ambasador SAD u Srbiji Majkl Kirbi izjavio je danas da američka administracija podržava politički i ekonomski napredak Srbije i da je predstojeća poseta premijera Aleksandra Vučića znak dobrih odnosa dve zemlje i pokazatelj važnosti koju Srbija ima u regionu i u Evropi.

Kirbi je naglasio i da veliki broj američkih kompanija želi da investira u Srbiju i da ovde plasira svoje proizvode.

Navodeći da je nedavna poseta premijera Vučića Albaniji još jedan pokazatelj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << značaja Srbije u regionu, Kirbi je naglasio da američki potpredsednik Džo Bajden podržava i pozdravlja napore Srbije, koja pruža ruku svim svojim susedima.

"Američka administracija i potpredsednik Bajden podržavaju napredak Srbije u političkom i ekonomskom smislu", rekao je Kirbi novinarima u Vladi, nakon potpisivanja Sporazuma o vazdušnom saobraćaju između Srbije i SAD.

Sporazum i uspostavljanje direktnih letova između Srbije i SAD će, kako je naveo, takođe pomoći napredak Srbije.

Govoreći o investicijama, Kirbi je kao primer naveo fabriku Dženeral Elektrik, koja već proizvodi delove u Subotici. Fabrika će 11. juna u Skupštini Srbije imati konferenciju kojoj će prisustvovati i dobavljači iz Srbije.

Biće im ponuđeno, rekao je Kirbi, da prave delove za turbine i druge mašine, što je odlična prilika za stvaranje novih radnih mesta u Srbiji.

"I iako će Er Srbija leteti Erbasom a ne boingom za Ameriku, nadam se da će neki od delova u avionima, na primer motori, biti američki", rekao je Kirbi.

Vučić će posetiti SAD početkom juna.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.