Jovanovski donela izjednačenje Srbiji, sledi dubl

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Feb.2012, 18:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jovanovski donela izjednačenje Srbiji, sledi dubl

ŠARLROA -

Ženska teniska reprezentacija Srbije izjednačila je danas protiv Belgije na 2:2 u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa.

Izjednačujući poen za Srbiju donela je Bojana Jovanovski, koja je pobedila Kirsten Flipkens sa 6:2, 6:4.

Prethodno je vođstvo Belgiji donela Janina Vikmajer savladavši bez većih problema Aleksandru Krunić sa 6:1, 6:0.

Pobednika duela odlučiće igra parova u kojoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << se sastaju Bojana Jovanosvki/Aleksandra Krunić i Tmarin Hendler/Alison Van Ujtvank.

Jovanovski je sjajno otvorila meč i sa dva "brejka" u prva tri gema povela sa 3:0, a posle sedam uzastopno osvojenih poena došla i do velike prednosti - 4:0.

Flipkens je tek u petom gemu uspela da osvoji gem na svoj servis, a velika borba vodila se u osmom gemu, ali je Jovanovski izdržala pritisak i osvojila prvi set sa 6:2.

U nastavku meča teniserke su čuvale svoj servis sve do devetog gema, kada je Jovanosvki uspela da kazni loš servis Flipkens, povede sa 5:4 i već tada najavi pobedu, koja je Srbiji donela izjednačenje.

Ženska teniska reprezentacija Belgije povela je sa 2:1 protiv Srbije prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Janina Vikmajer pobedilia Aleksandru Krunić sa 2:0 (6:1, 6:0).

Meč u gradu Šarlroa u Belgiji trajao je jedan sat i četiri minuta.

Aleksandra Krunić zamenila je pred početak meča Jelenu Janković koja nije mogla da nastupi zbog povrede butnog mišića leve noge.

Srpska teniserka, koja je 198. na svetskoj rang listi, odlično je počela meč i već u prvom gemu, posle četiri brejk lopte, oduzela servis protivnici, ali to je bilo sve što je danas uradila.

Krunić je potom krenula loše da servira, a 29. teniserka sveta je to iskoristila i meč rutinski završila u svoju i korist njene reprezentacije.

Reprezentativka Srbije nije dobila nijedan gem na svoj servis, dok je Belgijanka imala samo jedan as servis.

Nakon prvog dana rezultat je bio 1:1.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FED kup: Jovanovski - Flipkens 2:0, odluka u dublu

Izvor: Glas javnosti, 05.Feb.2012

ŠARLROA - Bojana Jovanovski i Kirsten Flipkens igraju možda i odlučujući meč duela u FED kupu između Srbije i Belgije...Ukoliko Jovanovski dobije taj meč, odluka će pasti u dublu, koji sledi odmah posle meča u singlu...Naime, ženska teniska reprezentacija Belgije povela je sa 2:1 protiv Srbije...

Nastavak na Glas javnosti...

Jovanovski pobedila, odlučuje dubl

Izvor: NoviMagazin.rs, 05.Feb.2012

Ženska teniska reprezentacija Srbije izjednačila je protiv Belgije na 2:2 u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa pošto je Bojana Jovanovski pobedila Kirsten Flipkens 6:2, 6:4.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Jovanovski pobedila za 2:2 protiv Belgije, odlučiće dubl

Izvor: NaDlanu.com, 05.Feb.2012

Ženska teniska reprezentacija Srbije izjednačila je na 2:2 protiv Belgije u prvom kolu Svetske grupe Fed kupa, pošto je Bojana Jovanovski u nedelju pobedila Kirsten Flipkens sa 2:0 (6:2, 6:4)...Meč u gradu Šarlroa u Belgiji trajao je jedan sat i 19 minuta, a pobednika duela prvog kola odlučiće...

Nastavak na NaDlanu.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.