Jokanović: Mislite da sam mađioničar!?

Izvor: Press, 26.Jan.2015, 12:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jokanović: Mislite da sam mađioničar!?

Votford od 0:2 do 7:2 u neverovatnom meču protiv Blekpula. Zaista neobičan rezultat, pogotovo što je došao iz našeg minusa, za sve to bio je potreban govor – komentariše srpski strateg
Gotovo nepojmljivo u fudbalu da neko posle 0:2 stigne do 7:2. Fantazija koja to prestaje da bude kad su Votford i Blekpul na terenu. Šta je toliko važno, presudno mogao da kaže srpski trener Slaviša Jokanović u pauzi >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << dva poluvremena?
Dok čekamo objašnjenje iz Engleske, evo prilike da se prisetimo nečega što nikada nije osvanulo u medijima, još iz vremena kada je legendarni Dragan Kićanović na parketu predvodio košarkaše Partizana... U najkraćem: pet, šest minuta pre kraja jedne utakmice u beogradskoj Hali sportova, crno-beli su imali dvocifren zaostatak, šef, takođe čuveni Reba Ćorković je tražio tajm-aut i rekao šta je imao (na igru se, po priči svedoka, namerno uopšte nije osvrtao, već je neke druge stvari komentarisao kako bi podigao moral izabranika )...
Desio se preokret, Partizan je pobedio, a, kad se sve završilo, novinari su prišli Ćorkoviću i pitali ga kojim savetima je podigao petorku u trenucima odluke, da bi im on saopštio: „Naredio sam igračima da suze reket, da...” Toliko o igri, toliko o prestizanju protivnika u košarci, vreme je da čujemo i zabeležimo kako se ponekad u fudbalu okrene priča. Javio se Jokanović:
- Zaista neobičan meč, neobičan i rezultat 7:2, pogotovo što je došao iz Votfordovog minusa. Toliko golova, neverovatno. Iznenađenje za sve! Mislite da sam mađioničar?

Kakav ste kapitalni govor održali u svlačionici?
- Dovoljna je bila jedna rečenica: sad zapnite, daćete im sedam komada! Mala šala velikih mađioničara. Evo istine: Ovo što igramo ne liči ni na šta, dajte da probamo da igramo kao na treninzima, ma, igrajte fudbal, pa, šta nam Bog da. Izvršio sam i jednu izmenu, pojačao sredinu... - priča za “Sport” Jokanović.
SAVIĆEV DEBI NA KLUPI
 Na klupi Votforda debitovao je Vujadin Savić. 
- Nisam ga ubacio u igru, hteo sam da oživim neke druge igrače - objašnjava Jokanović - Što se Savića tiče: dugo nije imao takmičarski meč, dobiće i on šansu, nije, uostalom, slučajno angažovan. Njegovo znanje nije sporno, a, kad neko ima znanje lako će da nadoknadi ono što mu nedostaje, reč je o nečemu što se vremenom stiče.


Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.