Ivan Tomić: Kup nam je najvažniji

Izvor: Mondo, 06.Maj.2016, 14:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ivan Tomić: Kup nam je najvažniji

Trener crno-belih očekuje otvoren meč protiv Voždovca, sa mnogo šansi i golova i nastavak serije svog tima. Sedrik Gogua se vraća u prvi tim.

Foto: MN Press

Partizan u subotu dočekuje Voždovac (19 časova, TV prenos Arena sport 1) u 35. kolu Superlige u meču koji mnogo više znači crno-belima nego "zmajevima".

Od starta plej-ofa, Voždovac je osvojio samo jedan bod (protiv Vojvodine u Novom Sadu 0:0), a ostale četiri utakmice je izgubio. Voždovac >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << nema nikakav imperativ, ali ga zato ima Partizan koji se i dalje bori za drugu poziciju (Čukarički mu "beži" dva boda).

"Ulazimo u sam finiš prvenstva. Najvažnije nam je finale kupa, ali pre toga imamo meč sa Voždovcem kojem, najpre, čestitam na dobroj sezoni i ulasku u plej-of. Naš prethodni meč je bio interesantan. U uzlaznoj smo formi, bolje igramo, sinhronizovaniji smo, kompaktniji, i nadam se da ćemo protiv Voždovca nastaviti u tom pravcu i ostvariti još jednu pobedu", rekao je Tomić na konferenciji za novinare.

On kaže da prtiv Voždovca očekuje otvoren meč sa mnogo šansi i golova, jer je Voždovac ekipa koja voli da se nadigrava.

"Mnogo bivših igrača Partizana je u Voždovcu i svako je opasan na svoj način. U ranijim mečevima, pribojavali smo se i Marinkovića i Odite i MIše Mihajlova, koji je u ofanzivnim prekidima koristan za svoj tim. Voždovac ima dobru ekipu, kompaktnu, iskusnu i dobro vođenju. Reč je o timu koji voli da se nadigrava".

Trener Partizana je rekao da se u tim vraća štoper Sedrik Gogua i da su svi, osim Nikole Milenkovića (i dalje je pod kaznom zbog crvenog kartona u meču protiv Čukaričkog), spremni.

"Gogua će biti starter. Zbog prethodnih povreda ispadao je iz kontinuiteta, i nije mogao na pravi način da napreduje. Krenuo je dobro, pa je imao manji pad, a potom su ga povrede omele da se razvije na pravi način. Zato će igrati od početka. Darko Brašanac je na meču protiv Radnika istegao mišić, ali verujem da će biti spreman", rekao je Tomić.

Najavio je i promene u sastavu, pre svega zbog finala Kupa Srbije 11. maja u Gornjem Milanovcu protiv Jagodine.

"Biće sigurno nekih promena. Momci koji su manje imali šansu da igraju, a radom na treninzima su to zasluživali - dobiće je sutra", rekao je Tomić, naglasivši da je zadovoljan kako su svoje minute koristili Miladin Stevanović, Marko Golubović...

"Sada možemo da raspolažemo većim fondom igrača nego što je bio slučaj na početku sezone. To je bilo i očekivano jer je bilo potrebno vreme da se uigraju", dodao je Tomić.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.