I Hrvatska i Srbija ustale protiv vaterpoliste koji je udario Partizanovog igrača! (VIDEO)

Izvor: Telegraf.rs, 19.Dec.2014, 12:42   (ažurirano 02.Apr.2020.)

I Hrvatska i Srbija ustale protiv vaterpoliste koji je udario Partizanovog igrača! (VIDEO)

Nikša Dobud je posle dve godine ponovo napravio incident tokom vaterpolo meča

Ponovo napada Nikša Dobud! Hrvatski vaterpolista i kapiten dubrobačkog Juga pesnicom je udario igrača Partizana Marka Manojlovića u lice, tokom meča drugo kola Lige šampiona na Banjici.

Osamnaestogodišnjem Manojloviću je nakon toga raskrvavljena arkada, koja je narednog jutra ušivena, a posle ovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << potpuno nepotrebnog poteza, Dobud je direktno isključen sa meča.

Podsetimo da je Dobud na Evropskom prvenstvu 2012. godine u Ajndhovenu krvnički udario u bazenu našeg reprezentativca Filipa Filipovića.

- Nerazumljivo je ono što je Dobud uradio, pogotovo, što nije imao kontakt sa Manojlovićem. Kako su obojica centri, teško da su i pre toga imali kontakt. Udarac je potpuno van pameti, a mislim da je želeo da ga povredi – poručio je predsednik Partizana, Aleksandar Šoštar, preko “Novosti”.

Po pravilima LEN Dobudu zbog isključenja bez prave zamene u finišu treće četvrtine utakmice, koju je Jug na Banjici dobio sa 5:3, sledi automatska suspenzija za prvi naredni meč grupe B Lige šampiona. A da li će “odmarati” više mečeva zavisi od Disciplinske komisije.

- Imaju sve relevantne činjenice i snimak da donesu odluku. Utakmica nije bila incidentna, zapaljiva… Znači, da je Dobud svesno to uradio, a zašto, to samo on zna. Ali Marko, koji je budućnost srpskog vaterpola, ovo nenormalno iskustvo bi trebalo da prebrodi i da nastavi normalno da radi – rekao je Šoštar.

Pomoćni trener Juga, Mile Smodlaka, razočaran je Dobudovim potezom.

- Ne postoji nikakvo opravdanje za onakvu reakciju našeg kapitena. Naš sport je ovakav kakav je i igrači moraju biti spremni na sve – rekao je Smodlaka.

Mladi Manojlović neizvestan je za finalni turnir Kupa Srbije, 21. i 22. decembra u Bečeju.

(Telegraf.rs)
Pogledaj vesti o: Incident,   Vaterpolo

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Hrvatska i Srbija ustale protiv vaterpoliste koji je udario Partizanovog igrača!

Izvor: Vesti-online.com, 19.Dec.2014

Ponovo napada Nikša Dobud! Hrvatski vaterpolista i kapiten dubrovačkog Juga pesnicom je udario igrača Partizana Marka Manojlovića u lice, tokom meča drugo kola Lige šampiona na Banjici...Osamnaestogodišnjem Manojloviću je nakon toga raskrvavljena arkada, koja je narednog jutra ušivena, a posle...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.