Hrvati novi šampioni sveta!

Izvor: Sportske.net, 29.Jul.2017, 22:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Hrvati novi šampioni sveta!

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je večeras Svetsko prvenstvo u Budimpešti, pošto je u finalu pobedila domaćina Madjarsku sa 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2).

Reprezentacija Hrvatske je tako osvojila svoju drugu zlatnu medalju, a do pobede je predvodio Sandro Sukno sa tri gola. Havijer Garsija postigao je dva gola, dok su po jedan postigli Luka Lončar, Marko Joković i Marko Macan.

Najefikasniji u ekipi Madjarske bio je Marton Vamoš sa tri gola, >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << dok su po gol postigli Bela Torok, Balaž Erdelji i Kristijan Manherc.

Hrvatska je dobro počela meč, povela je sa 4:0 i čuvala prednost uglavnom zahvaljujući golmanu Marku Bijaču. Medjutim, ekipa je posle toga stala, nije uspela da postigne gol u drugoj četvrtini, pa je Madjarska na poluvreme otišla sa dva gola zaostatka.

Madjarska je dobro počela i treću četvrtinu i golovima Erdeljija i Manherca izjednačila na 5:5. Hrvatski tim se u završnici "probudio", a gol je postigao dva minuta i 15 sekundi pre kraja preko Garsije. On je ubrzo vratio Hrvatskoj dva gola prednosti, kada je pogodio mrežu sa više od devet metara, pa je deonica završena vodjstvom od 6:4.

Hrvatski golman Bijač je bio siguran i zaustavljao je šuteve Madjara, a dobro je branio i madjarski golman Viktor Nadj, ali to njegovi saigrači nisu uspeli da iskoriste i primaknu se protivniku.

Sukno je s igračem više doneo tri gola prednosti svom timu, a zatim su se Madjari primakli na 6:7 golovima Vamoša. Nalet Madjara zaustavio je Sukno i obezbedio pobedu Hrvatskoj u finalu Svetskog prvenstva.
Pogledaj vesti o: Vaterpolo,   Svetsko prvenstvo

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Vaterpolisti Hrvatske novi svetski prvaci

Izvor: Beta, 29.Jul.2017

Vaterpolo reprezentacija Hrvatske osvojila je večeras Svetsko prvenstvo u Budimpešti, pošto je u finalu pobedila domaćina Madjarsku sa 8:6 (4:0, 0:2, 2:2, 2:2). Reprezentacija Hrvatske je tako osvojila svoju drugu zlatnu medalju, a do pobede je predvodio Sandro Sukno sa tri gola. Havijer Garsija...

Nastavak na Beta...

HRVATI NEMOĆNI: Crnogorci osvojili juniorski vaterpolo turnir u Boru

Izvor: Bor030.net, 30.Jul.2017, 14:12

U finalnom meču za zlatnu medalju na Međunarodnom vaterpolo turniru “Bor 2017” reprezentacija Crne Gore pobedila je tim Hrvatske rezultatom 7:12 (2:4, 1:2, 1:2, 3:4). Crnogorci su već u prvim minutama meča preuzeli inicijativu i veoma dobrim napadima i još boljim odbranama konstantno održavali...

Nastavak na Bor030.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.