Govor mržnje, izlivi besa, seksizmi: Gafovi i skandali koji su obeležili Vimbldon kroz istoriju

Izvor: Blic, 01.Jul.2015, 18:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Govor mržnje, izlivi besa, seksizmi: Gafovi i skandali koji su obeležili Vimbldon kroz istoriju

Vimbldon je uvek bio okarakterisan kao turnir koji je najozbiljniji, najveći i samim tim uvek je nosio veliku odgovornost pred javnošću. Disciplina od skupljača loptica, preko suđenja na terenu, do objekata gde možete da se zasladite jagodama sa šlagom je na vanplanetarnom nivou. Sve je uvek bilo i biće pod konac.

Međutim, i pod ovakvim okolnostima, uprkos legendarnoj reputaciji koja se ne sreće ni na jednom turniru grend slema ili masters serije, dešavalo se da se dese >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << neki propusti, te igrači na negativan način dospeju u centar pažnje.

Provokacije sa tribina

Greg Rusedski je imao jedan od najvećih izliva besa kroz vimbldonsku istoriju. On je u meču protiv Endija Rodika doživeo nesportsku reakciju jednog navijača sa tribina koji je uzviknuo „FAUL“, što označava prekid igre ukoliko to izgovori neki od sudija na terenu. Prestao je da se kreće, vratio je lopticu u polje protivnika misleći da je poen gotov. Rodik je sa druge strane nastavio poen ne obazirući se na uzvike sa tribina i na kraju ga osvojio. Usledila je lavina uvreda na račun sudije od strane Rusedskog, koji je tražio da se poen ponovi, ali njegove želje nisu uslišene jer sudije zaista nisu reagovale na sporni udarac. Greg je kažnjen sa 1.500 funti, iako su mnogi smatrali da je to premala kazna za mnogobrojne psovke. Taj meč drugog kola Rusedski je izgubio u rezultatski veoma tesnom meču iako se po rezultatu setova to ne bi moglo reći (3:0; 7:6, 7:6, 7:5).

Opšrinije možete saznati na ovoj stranici 24sata.rs.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.