Finiš: Tuča delija i žandarma, Rajković odbranio penal, Napredak - Zvezda 0:0!

Izvor: Blic, 13.Sep.2014, 19:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Finiš: Tuča "delija" i žandarma, Rajković odbranio penal, Napredak - Zvezda 0:0!

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 5. kola Jelen Superlige gostuju Napretku, a zbivanja iz Kruševca možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. U toku je drugo poluvreme, rezultat je 0:0, uz neiskorišćeni penal za domaće, koji je u prvom delu igre zaustavio mladi Zvezdin golman Predrag Rajković. U toku je finiš meča, poslednji minuti...

Meč će biti odigran pred oko 6.000 gledalaca, a polovinu njih čine pristalice beogradskih crveno-belih.

Trener Napretka Branko >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << Smiljanić, koji je suspendovan, svoje ingerencije preneo je na Sašu Štrbca, a naspram njihovog tima nalazi se bivši strateg Kruševljana, Nenad Lalatović, sada šef stručnog štaba Crvene zvezde.

Na prvu priliku se čekalo sve do 11. minuta, usled dobro organizovane odbrane domaćih koji su odolevali inicijati branioca titule, da bi Rakić lucidno, glavom, prebacio loptu preko svog čuvara, uposlio Gavrića kome je u srcu šesnaesterca golman Popović utrčao u šut i sprečio promenu rezultata.

Posle prilične uspavanke, tokom koje je Zvezda uzalud pokušavala da probije redove rivala preko krila, a Kruševljani jednim lobom bezuspešno pripretili u svojoj jedinoj pravoj akciji, u 25. minutu je dosuđen penal za Napredak. Ndijae je ušao po desnoj strani, Savo Pavićević je uklizao, ali nije pipnuo loptu - pa je pad domaćeg napadača bio više nego dovoljan sudiji Santraču da pokaže na belu tačku.

Nikola Trujić, najbolji igrač Napretka, preuzeo je odgovornost, a njegov jedanaesterac odbranio je mladi Predrag Rajković, bacivši se u svoju levu stranu i onemogućivši Napredak da povede.

Nije prošlo dugo, a došlo je do priličnog incidenta na južnoj tribini, jer su se sukobile "delije" i Žandarmerija, pa je meč od 35. do 38. minuta bio prekinut, dok se situacija nije smirila. Problema je bilo i na "zapadu", gde je došlo do čarki između ljudi koji navijaju za različite klubove, no meč nije bio zaustavljen zbog toga, dobrim delom jer je sukob odmah okončan, a Zvezda, posle dugo vremena, bila u kakvoj, takvoj šansi - ali se prodor Lazovića okončao intervencijom defanzivaca domaćih u poslednji čas.

Poluvreme je okonačno ez pogodaka, ali uz burne reakcije Zvezdinih fudbalera, koji su tražili penal pred sam kraj prve polovine utakmice, smatrajući da je Paunić klizećim startom oborio Savićevića, koji se iznenadno stuštio ukoso, sa leve strane napada beogradskih crveno-belih. Arbitar Santrač je samo odmahnuo rukom, a rukama su mahali i pojedini fudbaleri - ponajviše kada je napadač Napretka Ndijae došao da se raspravi sa rivalima. Većih problema, ipak, nije bilo, kao ni javnih opomena.

Drugi deo meča počeo je većom incijativom Lalatovićeve ekipe koja je želela da što pre sruši kruševački bedem, no on je odolevao kakva god sredstva da je koristio suparnik, bilo šuteve ili prodore. Na drugoj strani terena Ndijae je probao da iznudi još jedan penal, ne baš uspešno, pa se bližio prvi sat igre, a navijači nisu videli ni jedan pogodak.

Želeći da to promeni, Zvezdin strateg je prvi posegao za osvežavanjem ekipe, te je na teren poslao letošnje pojačanje Bosančića, i to umesto Savićevića. A osveženje jes tiglo i u vidu pirotehnike, jer je ona, iskorišćena od strane "delija", prekinula meč sredinom drugog poluvremena, pošto se na terenu maltene ništa nije videlo od dima.

Meč je posle trominutnog prekida nastavljen, a Napredak je u finiš ušao ojačan bivšim centralnim igračem mlade fudbalske reprezentacije Brazila, nedavnim pojačanjem, Tajananom Imberea Linjaresa Velkerom, poznatijem kao "Taj". Reagovao je i Lalatović u 74. minutu, odmenivši Lazovića mladim Jovićem.

No, te promene nisu digle nivo uzbuđenja, mada su doprinele da se velika borbenost još više rasplamsa. Stiglo se tako do poslednjih deset minuta utakmice...

U toku je 88.

Jelen Superliga, 5. kolo

TRENUTNO: Napredak - Crvena zvezda
0:0

Kruševac - Stadion: Mladost; Gledalaca: 6.000; Sudija: Dejan Santrač

Žuti kartoni: Janičić, Govedarica (Napredak)

Napredak: Z. Popović, Cvetković, Janičić, Paunović, Urošević, Gobeljić, Dimitrov (od 69. Tai), N. Popović (Lazić od 11.), Govedarica, Trujić, Ndiaje (od 81 Bajić)

Crvena zvezda: Rajković, Petković, Pavićević, Planić, Mijailović, Kovačević, Savićević (od 54. Bosančić), Lazović (od 75. Jović), Pečnik, Gavrić, Rakić
Pogledaj vesti o: Kruševac

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Igra se 8 minuta nadoknade: Prečka Bosančića u 89, Napredak - Zvezda 0:0!

Izvor: Blic, 13.Sep.2014

Fudbaleri Crvene zvezde u okviru 5. kola Jelen Superlige gostuju Napretku, a zbivanja iz Kruševca možete da pratite uživo uz Blicsport.rs. U toku je drugo poluvreme, rezultat je 0:0, uz neiskorišćeni penal za domaće, koji je u prvom delu igre zaustavio mladi Zvezdin golman Predrag Rajković. U...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.