FIFA preuzima kontrolu u FS BiH

Izvor: B92, 12.Apr.2011, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

FIFA preuzima kontrolu u FS BiH

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je sastavljen šestočlani tim koji će rukovoditi Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine.

FIFA se na taj korak odlučila sa sa ciljem da se nađe rešenje za ukidanje suspenzije, a taj Odbor za normalizaciju će imati zadatak prekine sve veze sa bivšim rukovodstvom FS BiH i da sazove Generalnu skupštinu najkasnije do 26. maja.

Ta ’ponuda pomirenja’ mogla bi da omogući Bosni i Hercegovini da nastavi učešće >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto bi njena reprezentacija trebalo da 3. juna igra protiv Rumunije, a četiri dana kasnije protiv Albanije.

Fudbalski savez BiH suspendovan je početkom aprila iz svih međunarodnih takmičenja zato što je odbio da na zahtev FIFA i Evropske fudbalske unije (UEFA) organizuje izbore kako bi se imenovao samo jedan predsednik Saveza.

Poput politike u Bosni i Hercegovini, i Fudbalski savez je do sada bio podeljen po nacionalnoj osnovi na Bošnjake, Srbe i Hrvate.

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

FIFA sastavila tim koji će rukovoditi FS BiH

Izvor: Sportal.rs, 12.Apr.2011

Svetska fudbalska federacija saopštila je da je sastavljen šestočlani tim koji će rukovoditi Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine sa ciljem da se nađe rešenje za ukidanje suspenzije.

Nastavak na Sportal.rs...

FIFA preuzima kontrolu nad fudbalom u BiH

Izvor: Mondo, 12.Apr.2011

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je u utorak da je sastavljen šestočlani tim koji će rukovoditi Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine sa ciljem da se nađe rešenje za ukidanje suspenzije.

Nastavak na Mondo...

Odbor FIFA rukovodi Fudbalskim savezom BiH

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 12.Apr.2011

CIRIH -..Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) formirala je šestočlani odbor koji će do daljeg rukovoditi Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine (FSBiH), suspendovanim krajem prošlog meseca...Ovim potezom FIFA želi da pripremi generalnu skupštinu FSBiH s ciljem da se usvoji novi statut pre izbora...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.