Utorak, 12.04.2011.

18:01

FIFA preuzima kontrolu u FS BiH

Svetska fudbalska federacija (FIFA) saopštila je da je sastavljen šestočlani tim koji će rukovoditi Fudbalskim savezom Bosne i Hercegovine.

Izvor: B92, Beta

Default images

FIFA se na taj korak odlučila sa sa ciljem da se nađe rešenje za ukidanje suspenzije, a taj Odbor za normalizaciju će imati zadatak prekine sve veze sa bivšim rukovodstvom FS BiH i da sazove Generalnu skupštinu najkasnije do 26. maja.

Ta ’ponuda pomirenja’ mogla bi da omogući Bosni i Hercegovini da nastavi učešće u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2012. godine, pošto bi njena reprezentacija trebalo da 3. juna igra protiv Rumunije, a četiri dana kasnije protiv Albanije.

Fudbalski savez BiH suspendovan je početkom aprila iz svih međunarodnih takmičenja zato što je odbio da na zahtev FIFA i Evropske fudbalske unije (UEFA) organizuje izbore kako bi se imenovao samo jedan predsednik Saveza.

Poput politike u Bosni i Hercegovini, i Fudbalski savez je do sada bio podeljen po nacionalnoj osnovi na Bošnjake, Srbe i Hrvate.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: