Džikić pred Solnok: Nema unapred upisanih bodova

Izvor: Sportske.net, 03.Jan.2017, 15:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džikić pred Solnok: "Nema unapred upisanih bodova"

Trener košarkaškog kluba Partizan NIS Aleksandar Džikić izjavio je uoči duela sa Solnokom da njegova ekipa nema pravo na opuštanje i 'upisivanje bodova unapred'.

Prvu utakmicu u 2017. godini košarkaši Partizana odigraće u sredu od 20 časova pred svojim navijačima, a protivnik će im biti mađarski Solnok.

Reč je o utakmici 11. kola grupne faze FIBA Lige šampiona uoči koje trener >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << beogradskog tima Aleksandar Džikić poziva na oprez i upozorava da je rival dosta jači u odnosu na prvi međusobni susret.

"Solnok je značajno promenio sastav u odnosu na našu prvu utakmicu. Dovedeni su iskusni Andrić i Pavličević, i to će sigurno doneti novi kvalitet njihovoj igri u napadu, pre svega u šutu spolja i unutrašnjoj igri, a to će rasteretiti njihovog prvog strelca Vojvodu. Takođe, igraju dosta agresivnije u fazi odbrane, sa puno kontakta i pomaganja" kazao je Džikić.

Crno-beli su prvu utakmicu u Solnoku dobili ubedljivim rezultatom (55:70) ali i pored toga Aleksandar Džikić podvlači da nema mesta za opuštanje.

"Nema mesta nikakvom opuštanju ili 'unapred upisanim bodovima', jer ako ne uđemo maksimalno spremni za borbu, ništa dobro iz toga ne može da se dobije. Na sve to, zdravstvena situacija je potpuno nezahvalna, treniramo nekompletni, a to nam je već više puta poremetilo rad i način pripreme za utakmicu" zaključio je Džikić.

Partizan je 2016. godinu završio pobedom nad Cibonom, pa je na tabeli ABA lige zadržao drugo mesto sa skorom 13-3, dok u FIBA Ligi šampiona ima učinak od 6 pobeda i 4 poraza.

Utakmica Partizan NIS - Solnok zakazana je za 4. januar od 20 časova, a direktan televizijski prenos obezbeđen je na prvom programu Arene sport.
Pogledaj vesti o: Partizan

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

DŽIKIĆ: Neće biti lako

Izvor: HotSport.rs, 03.Jan.2017

Partizan sutra od 20 časova igra meč 11. kola FIBA Lige šampiona protiv Solnoka u dvorani “Aleksandar Nikolić”, što će biti prvi meč crno-belih u ovoj godini.. . Iako mnogi veruju da će Partizan protiv tima iz Mađarske zabeležiti laku pobedu, trener Aleksandar Džikić je drugačijeg mišljenja:. –...

Nastavak na HotSport.rs...

Počinje rasplet - Partizan u borbi za "uknjižene" bodove (20.00)

Izvor: Sportske.net, 04.Jan.2017, 14:08

Utakmicama jedanaestog kola grupne faze FIBA Lige šampiona počeće rasplet u borbi za plasman u eliminacije. Košarkaši Partizana pred teškim zadatkom, moraju da uknjiže "unapred upisanu" pobedu...Četiri kola ostalo je do kraja grupne faze takmičenja u FIBA Ligi šampiona i slobodno možemo da...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.