Dosije Iks u Melburnu

Izvor: RTS, 22.Jan.2011, 18:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dosije Iks u Melburnu

Rešena misterija "crne rupe" terena u Melburnu. Šarapova prvo sumnjala na patike, a zatim su sudije otkrile tajnu nepoznate sile koja je privlačila patike i loptice.

Neverovatna pojava na terenu u Melburnu ozbiljno je zabrinula Mariju Šarapovu, koja je za nepoznati fenomen prvo okrivila "najki" smatrajući da su joj sponzori udenuli dodatne vazdušne jastuke u patike, da bi zatim sudije otkrile zbog čega loptice ne odskaču na jednom delu terena.

Sudija je bacio >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << lopticu na misterioznu tačku, ali ona nije odskočila.

Ekspertskom analizom, u kojoj je učestvovalo nekoliki ljudi iz organizacije Otvorenog prvenstva Australije, otkriveno je da se teren zbog visokih temperatura, narodski rečeno, podklobučio, u reakciji sličnoj onoj zbog koje nastalu mehurići na kori od pice.

Problem je rešen jednostavno, izbušeno je nekoliko rupa na terenu, topao vazduh je oslobođen, meč je mogao da se nastavi.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Petković pobedila Šarapovu, novi rekord Federera

Izvor: Beta, 23.Jan.2011, 14:03

BEOGRAD, 23. januara 2011. (Beta) - Nemačka teniserka Andrea Petković plasirala se u četvrtfinale Otvorenog prvenstva Australije u Melburnu pošto je u nedelju pobedila Ruskinju Mariju Šarapovu sa 2:0 u setovima (6:2, 6:3)...Petković je do pobede nad bivšom prvom teniserkom sveta došla za sat...

Nastavak na Beta...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.