Đoković u četvrtfinalu Rima

Izvor: RTS, 19.Maj.2017, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković u četvrtfinalu Rima

Novak Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Rimu, pošto je sa 2:0, po setovima 6:4, 6:4, savladao Španca Roberta Bautistu Aguta. Naredni Đokovićev rival je Huan Martin Del Potro.

Đoković je do šeste pobede u sedmom međusobnom duelu s Agutom došao posle sat i četrdeset jedan minut.
Đoković je protiv 20. tenisera sveta na ATP rang-listi odigrao znatno bolje nego >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << u drugom kolu protiv Britanca Alježa Bedenea pre dva dana.
U prvom setu Đoković je bio siguran u svojim servis-gemovima, a do prvih brejk lopti stigao je u sedmom gemu, kada je iskoristio prvu šansu da Špancu oduzme servis.
Bautista Agut je odmah u narednom gemu imao priliku da uzvrati istom merom, ali je Đoković sigurnim servisom spasao brejk loptu, a potom i preciznim forhendima poveo sa 5:3. Španac je onda brzo i lako smanjio zaostatak, ali je srpski teniser potom servirao i bez problema došao do prednosti od 1:0 u setovima.

Đoković je početkom drugog seta nastavio u istom ritmu, u trećem gemu oduzeo je servis Bautisti Agutu, a potom je servirao za potvrdu brejka prednost – 3:1.
Od tog trenutka Španac je podigao nivo igre, pronašao je napadački ritam i nakon brzog gema za 2:3, pritisao je servis Đokovića, koji nije uspeo da sačuva prvu brejk loptu, pa je Bautista Agut došao do izjednačenja.
Španac je prilično lako dobio i naredni gem za vođstvo od 4:3, da bi seriju od tri uzastopna gema Španca Đoković napadačkom igrom prekinuo u narednom gemu na svoj servis.
Dosta uzbuđenja doneo je deveti gem drugog seta, u kom je srpski teniser iskoristio četvrtu brejk loptu i tako došao u priliku da servira za plasman u četvrtfinale, ali ipak, gem je trebalo da pripadne Špancu, koji je oštećen u situaciji kada je imao gem-loptu.
Sudija je dodelio poen Đokoviću, iako je lopta bila u autu, ali on nije tako mislio, pa je gem nastavljen.
Đoković je u poslednjem gemu bez većih problema potvrdio brejk i tako došao do plasmana u četvrtfinale Masters tunira u Rimu.
U narednoj rundi, Đoković igra protiv Huana Martina Del Potra, koji je u dva seta savladao Keija Nišikorija - 7:6, 6:3.
Tok meča:
17.70 – Kraj meča, sa 2:0 u setovima (6:4, 6:4) Novak Đoković je savladao Bautistu Aguta i plasirao se u četvrtfinale.
17.43 – Nakon najdužeg poena u osmini finala, Novak Đoković dolazi do brejka i vodi sa 5:4. Bautista Agut će servirati za opstanak u meču.
17.27 – Bautista Agut uzvraća brejk, sada je 3:3 u drugom setu.
17.09 – Novak i u drugom setu prvi pravi brejk, vodi sa 2:1 i serviraće u narednom gemu.
16.54 – Bez većih problema, Đoković osvaja prvi set rezultatom 6:4.

16.50 – Novak vodi sa 5:4 i u narednom gemu će servirati za osvajanje prvog seta.
16.40 – Prvi brejk na meču pravi Đoković, koji vodi sa 4:3 u prvom setu i servira.
16.25 – Posle četiri odigrana gema, nema brejka – 2:2.
16.10 – Počeo je meč, Španac prvi servira.
16.00 – Prema poslednjim informacijama iz Rima, meč između Đokovića i Bautiste Aguta trebalo bi da počne za desetak minuta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

(VIDEO) NADAL NA KOLENIMA: Dominik Tim izbacio Španca u četvrtfinalu Rima, čeka Đokovića

Izvor: Kurir, 19.Maj.2017

...Osmi nosilac je naneo prvi poraz Špancu na šljaci ove sezone..Tim će u polufinalu igrati protiv boljeg iz duela Novak Đoković - Huan Martin del Potro, koji je na programu večeras u 21 čas..Autor: Kurir sport

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.