Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu

Izvor: Press, 31.Okt.2014, 00:53   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković se plasirao u četvrtfinale Mastersa u Parizu

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pobedom nad domaćim igračem Gaelom Monfisom u dva seta.
Đoković je slavio rezultatom 6:3, 7:6, posle nešto više od sat i po vremena igre.

U borbi za polufinale Đoković će igrati protiv Endija Marija, koji je razbio Grigora Dimitrova >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << sa 6:3, 6:3.

Ovo je bio 11. međusobni duel dvojice tenisera, a Novak je ostvario isto toliko pobeda.

Duel u ’Bersiju’ počeo je odlično i već na startu stigao do brejka. Stečenu prednost čuvao je sve do kraja seta, iako je Monfis imao dve brejk šanse pri rezultatu 5:3.

Drugi deo igre počeo je razmenom brejkova, posle čega se ušlo u nešto mirniju fazu susreta. To je bilo zatišje pred buru, pošto su i jedan i drugi igrač znatno ubrzali ritam i podigli nivo igre u finišu. Otišlo se u taj brejk gde je Novak bio siguran i došao do novog trijumfa.

Đoković je meč završio sa 18 vinera i 16 greškaka, dok je Francuz ostao na ’nuli’ – 28:28.

Duel je okarakterisao i veliki broj duplih servis grešaka (5:4).
Đoković je počeo nesigurno, pa je posle greške iz bekhenda bilo 15:30. Ipak, sigurnim servisima i napadima se izvukao i poveo sa 1:0.

Nastavio je u istom ritmu i na startu sledećeg gema i vezao dva poena. Odlična forhend paralela omogućila mu je tri vezane brejk lopte, već kod prve je sačekao grešku i poveo sa 2:0.

Osnovni udarci odlično su funkcionisali na početku meča, pa je Đoković lako potvrdio stečenu prednost – 3:0.

Nastavio je Novak da dominira, vineri su pljuštali sa svih strana i već je bilo 0:30 u četvrtom gemu. Monfis se servisima vratio u gem, a potom su usledile dve odvjene brejk šanse za Đokovića. Francuz je obe spasao odličnim servisima, da bi posle toga i smanjio na 3:1.

Propuštena šansa nije uticala na našeg igrača koji je lako osvojio i sledeći gem za 4:1.

Obojica tenisera bez problema su osvajali svoje servis gemove, pa je Đoković posle nešto više od pola sata servirao za set. Tada mu se stegla ruka, dva bekhenda je izbacio u aut (slajs i dijagonalu) i Monfis je dobio prve brejk lopte. Prvu je Novak spasao asom, a kod druge je hrabro napao forhendom. Nova dva poena i srpski teniser je poveo u setovima – 6:3.
Monfis je svojim servisom otvorio drugi deo igre i veoma lako se upisao na semafor. Đoković je uzvratio bez izgubljenog poena i izjednačio na 1:1.

Već u trećem gemu Novak je krenuo sa pritiskom, da bi posle greške Monfisa na mreži i duple servis greške dobio dve prilike za brejk. Pokušao je rival da ga iznenadi servis-volej kombinacijom, ali je dobio sjajan ritern pod noge za 2:1.

Klimavo je u svoj gem ušao prvi igrač sveta što je Monfis kažnjavao agresivnom igrom. Na 30:30 Đoković je napravio dve greške i Gael je izjednačio na 2:2.

Iako je uspeo da napravi brejk, ’momentum’ i dalje nije bio na strani domaćeg tenisera, koji je napravio tri ishitrene greške i ponovo stavio sebe u nezgodan položaj. Kod prve je pogodio as, a kod druge odličnu paralelu iz forhenda. Posle nova dva servisa uspeo je da povede sa 3:2.

Obojica tenisera bili su sigurni do rezultata 5:4 za Monfisa, kada je usledio gem u kom je Francuz imao priliku da ugrozi Novaka. Ipak, nije uspeo da se izbori za brejk loptu, a Đoković je nekako preživeo i izjednačio na 5:5.

I jedan i drugi igrač znatno su ubrzali ritam i podigli nivo igre u tim trenucima, pa je Gael snažnim servisima i vinerima (preko 170 kilometara na čas) obezbedio taj brejk – 6:5.

Đoković je uspeo da odgovori i izbori se za 13. gem.
U taj brejku srpski teniser bio je mnogo bolji, poveo sa 4:1, a onda i sigurno meč priveo kraju.
Pogledaj vesti o: Novak Đoković

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Đoković preko Monfilsa do četvrtfinala

Izvor: Nezavisne Novine, 31.Okt.2014

Najbolji teniser svijeta Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Mastersa u Parizu, pobjedom nad domaćim igračem Gaelom Monfisom u dva seta...Đoković je slavio rezultatom 6:3, 7:6, poslije nešto više od sat i po vremena igre...U borbi za polufinale Đoković će igrati protiv Endija Marija,...

Nastavak na Nezavisne Novine...

Đoković: Sa Endijem uvek vodim velike bitke, ali ja sam spreman

Izvor: Blic, 31.Okt.2014

Posle pobede nad Gaelom Monfisom od 6:3, 7:6(2) i plasmana u četvrtfinale Mastersa u Parizu u kome će odmeriti snage sa Endijem Marejem, Novak Đoković je istakao da mu je jako drago bilo sa kakvim mirom je odigrao završnicu napetog drugog seta..."Bio je ovo težak meč. Otpočeo sam ga dobro, ali...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.