Đoković – Mari za finale

Izvor: Politika, 16.Okt.2015, 14:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Đoković – Mari za finale

 ŠANGAJ – Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, pošto je savladao Bernarda Tomića iz Australije sa 7:6 (8:6), 6:1.

Đoković je prvi put u dosadašnjem turniru naišao na nešto jači otpor protivnika, s obzirom na to da je Tomića u prvom setu dobio tek u taj brejku, ali je u nastavku podigao nivo igre i rutinski završio meč.

Đoković: Presudio brejk >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << početkom drugog seta

ŠANGAJ– Najbolji teniser sveta Novak Đoković izjavio je danas da je brejk početkom drugog seta bio ključan u pobedi nad Australijancem Bernardom Tomićem 7:6 (8:6), 6:1 u četvrtfinalu Mastersa u Šangaju.

„Osetio sam ogromno olakšanje kada sam dobio prvi set i počeo drugi sa brejkom. To mi je dalo dodano samopouzdanje. Mislim da sam odigrao veoma dobro u nastavku”, rekao je Đoković, a prenosi sajt ATP.

Đoković je do 22. pobede u Šangaju došao posle sat i 27 minuta borbe.

„Odigrali smo veoma dobar prvi set, pokazali smo visok nivo igre. Posebno Bernard, igrao je pametno, koristio svaku kratku loptu i servirao veoma precizno. Terao me je da budem bolji i nekoliko poena je odlučivalo u taj- brejku”, rekao je Đoković.

On je dodao da nešto slabije izdanje protivnika u nastavku meča bila posledica iscrpljujućeg duela sa Gaskeom, koji je odigran prethodne noći.

„Možda je bio fizički iscrpljen, jer je prethodni meč igrao u tri seta i završio posle ponoći. Možda se to osetilo u drugom setu. Počeo sam bolje da mu čitam servise i teram ga da se više kreće po terenu”, rekao je Đoković.

Đoković protiv Mareja u polufinalu

ŠANGAJ– Najbolji teniser sveta Novak Đoković igraće u polufinalu Mastersa u Šangaju protiv Britanca Endija Mareja, koji je u četvrtfinalu lako savladao Čeha Tomaša Berdiha sa 6:1, 6:3.

Đoković u međusobnim duelima protiv mareja vodi sa 19:9, ove godine sastali su se pet puta, a Britanac je dobion samo poslednji duel, u finalu Montreala.

U drugom polufinalu igraće Španac Rafael Nadal i Francuz Žo Vilfred Conga.

Nastavak na Politika...






Povezane vesti

Novak u polufinalu protiv Mareja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 16.Okt.2015

Najbolji teniser sveta Novak Đoković plasirao se u polufinale Mastersa u Šangaju, pošto je savladao Bernarda Tomića iz Australije sa 7:6 (8:6), 6:1. Đoković će u polufinalu igrati protiv Endija Mareja koji je pobedio Tomaša Berdiha...Đoković je prvi put u dosadašnjem turniru naišao na nešto...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.