Derbi „sa ukusom” Toresa

Izvor: Sportski Žurnal, 06.Feb.2011, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Derbi „sa ukusom” Toresa

Današnji duel ljutih rivala Čelzija i Liverpula ostaće upamćen bez obzira na ishod. U dresu Plavaca debitovaće Fernando Tores, koji je u prethodne tri godine uveseljavao navijače Crvenih. Uostalom Španac je jesenas u pobedi na Enfildu 2:0 postigao oba gola.
Tores je sad najavio da sanja pogodak za Čelzi i da će učiniti sve da pomogne ekipi da pobedi.
Želim da pomognem Čelziju da osvaja trofeje. U svakom meču ću se truditi da postignem gol. Tako >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportski Žurnal << će biti i protiv Liverpula. Neću slaviti ukoliko danas zatresem mrežu iz poštovanja prema navijačima bivšeg kluba, ali ću učiniti sve da obradujem fanove novog kluba – rekao je napadač.

Defanzivac Liverpula Džejmi Karager je izjavio da je dobro za Liverpul što je Fernando Tores otišao, bez obzira što je bio najbolji strelac ekipe prethodnih sezona.
Mislim da je Liverpul na dobitku zbog Toresovog odlaska. Ove sezone nije bio dovoljno posvećen, mislio je samo na odlazak. Bolje što je otišao sad nego da se sve prolongiralo do leta – rekao je Karager.
Računajući sva takmičenja, biće ovo jubilarni 150. duel. Uspešniji je Liverpul, skor je 65–33–51.
Ko voli Partizan, ko voli Čelzi...
Kao i širom Starog kontinenta, derbi između Čelzija i Liverpul pomno će se pratiti i na našim prostorima, a posebnu pažnju na novo pojačanje Čelzija obratiće u taboru navijača Partizana, zbog tradicionalne povezanosti fanova dva kluba, koja datira još iz 1979. godine kada je na gol Plavaca stao Petar Borota, sada na žalost pokojni legendarni šoumen na golu.
Prijateljstvo se nastavilo i tokom „veselih” 90–tih, a u to vreme je krunisano stihom  „Ko voli Partizan, ko voli Čelzi, nek (nešto radi) Crvenoj zvezdi!” U Srbiji postoji sajt Čelzi Srbija, čiji osnivač ima istetovirano ime ovog kluba na stomaku. On i nekolicina prijatelja čine tvrdo jezgro zaljubljenika u londonski klub, a njihova zastava „Čelzi–Srbija–Over Lend end Si“ redovno se vijori na Stamford Bridžu. Nedavno je dvadesetak navijača Čelzija pomagalo grupi od hiljadu Grobara kad je Partizan u Ligi šampiona gostovao Arsenalu na stadionu Emirejts.

Nastavak na Sportski Žurnal...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Tores "otvorio dušu"

Izvor: RTS, 06.Feb.2011

Prekršena obećanja, loša odluke kluba i želja za novim izazovom, razlozi koje je Fernando Tores naveo za prelazak iz Liverpula u Čelzi. U razgvoru sa britanskim medijima, Španac "otvorio dušu" i pričao i o ulozi Roja Hodžsona, i prethodnih vlasnika "crvenih" u sunovratu kluba...Fudbaler koji...

Nastavak na RTS...

Liverpul bolji u Londonu

Izvor: RTS, 06.Feb.2011

Liverpul je, u meču koji je nosio mnogo više od tri boda, odigrao pametno i zasluženo nosi ceo plen iz engleske prestonice. Fernando Tores pružio mlaku igru na debiju...Danas je lepo biti navijač Liverpula. U meču, koji objektivno nije mnogo pružio fudbalskim sladokuscima, mogli su videti svog...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportski Žurnal. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportski Žurnal. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.