Tores "otvorio dušu"

Prekršena obećanja, loša odluke kluba i želja za novim izazovom, razlozi koje je Fernando Tores naveo za prelazak iz Liverpula u Čelzi. U razgvoru sa britanskim medijima, Španac "otvorio dušu" i pričao i o ulozi Roja Hodžsona, i prethodnih vlasnika "crvenih" u sunovratu kluba.

Fudbaler koji je obeležio ovaj prelazni rok je bez sumnje Fernando Tores, koji je za 58 miliona evra iz Liverpula prešao u Čelzi. Španski napadač će svoj debi imati baš protiv svog bivšeg kluba, gde su ga navijači već proglasili za "izdajicu" i "plaćenika".

Sam Tores, za prelazak u Čelzi, ipak navodi druge razloge. Iako je izjavio da nikad ne bi igrao ni za jednu englesku ekipu, osim Liverpula, španski napadač rekao je da je klub napustio, tek kada su izneverena sva obećanja.

"Previše je stvari uticalo na moju odluku, previše prekršenih obećanja i lažnih nada... Da su obećanja ostvarena, Liverpul bi se sa Mančesterom i Čelzijem borio za titulu. Rekao sam da nikad ne bi igrao za neki drugi tim u Engleskoj, osim Liverpula, ali to je bilo dok je klub isunjavao moje ambicije, više nije tako. Kada sam tek stigao na Enfild, Liverpul je igrao polufinale Lige šampiona, i bio je drugi u Premijer ligi, iza Junajteda", rekao je Tores i dodao da je situacija u klubu obećavala da će Liverpul duže vreme biti u vrhu lige.

Španski golgeter smatra da je sunovrat ekipe počeo prodajom Ćabija Alonsa i Havijera Maskerana, i da su tadašnji vlasnici, Hiks i Džilet loše upravljali klubom.

"Taman kad smo bili na ivici da uđemo u sam vrh lige, klub je prodao Alonsa i Maskerana. Stari vlasnici (Hiks i Džilet), hteli su više puta da prodaju klub, što je sve više slabilo ekipu", rekao je Tores.

On je dodao da je prodaja dva bitna fudbalera bila jasna poruka da klub neće moći da se takmiči sa najjačim ekipama u Premijer ligi.

Tores se osvrnuo i na rad bivšeg menadžera, Roja Hodžsona, koji je nasledio Rafu Beniteza. Španac je rekao da niko u ekipi nije shvatao šta je Hodžson pokušavao da uradi sa ekipom.

"Činjenica je da nikada nismo razumeli šta je Hodžson hteo, mislim da ni sam Hodžson to nije znao. To je njegova krivica. On je sjajan čovek i veliki menadžer, ali je tek povratak Kenija Dalgliša vratio navijačima nadu".

Na kraju Španac je rekao da je morao do poslednjeg trenutka da se bori sa upravom da bi mu dozvolili transfer u Čelzi, ali da odluka da se priključi "plavcima" nije bila nimalo laka.

"Kada te jedan od najboljih timova u zemlji pozove, pomisliš da ne smeš da propustiš priliku. Morao sam da im se pridružim. Morao sam da se borim do samog kraja i nateram klub da me proda... Trebao mi je novi izazov i nova prilika", zaključio je Tores.

Број коментара 7

Пошаљи коментар

Упутство

Коментари који садрже вређање, непристојан говор, непроверене оптужбе, расну и националну мржњу као и нетолеранцију било какве врсте неће бити објављени. Говор мржње је забрањен на овом порталу. Коментари се морају односити на тему чланка. Предност ће имати коментари граматички и правописно исправно написани. Коментаре писане великим словима нећемо објављивати. Задржавамо право избора и краћења коментара који ће бити објављени. Коментаре који се односе на уређивачку политику можете послати на адресу webdesk@rts.rs. Поља обележена звездицом обавезно попуните.

среда, 22. мај 2024.
16° C

Коментари

Re: Poreklo
Чије гене носе народи у региону
Imam novcic od 1 centa dole je vrednost ponudjena 6000 dinara
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Imam mali novcic 1 cent
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара
Косовски вез
Нематеријална културна баштина Србије – косовски вез
Prodajem
Ако пронађете ову новчаницу одмах идите код нумизматичара