Čelsi se seli sa Stamford bridža?

Izvor: Mondo, 16.Jun.2015, 15:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Čelsi se seli sa Stamford bridža?

Ambiciozan plan Romana Abramovića - da proširi kapacitet postojećeg stadiona za 20.000 mesta. Ali, za to će biti potrebno tri godine radova.

Da li će šampion Engleske biti prinuđen da bude "podstanar" u narednih nekoliko godina?

Prema pisanju londonskog "Telegrafa", Čelsi, odnosno njegov gazda Roman Abramovič, ima ambiciozni plan - da poveća kapacitet Stamford bridža sa sadašnjih 41.798 mesta na 60.000.

Od 30. juna do 2. jula na Stamford bridžu >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << biće otvorena javna prezentacija planova za rekonstrukciju Stamford bridža, tokom koje će stanovništvo tog dela Londona, kao i navijači Čelsija, moći da kažu šta misle o projektima.

Jedna od ideja je da se stadion "potkopa" kako bi se dobilo još prostora, odnosno omogućila nadogradnja tribina.

Prema grubim procenama, ovaj građevinski poduhvat koštaće Abramoviča pola milijardi funti (oko 700 miliona evra!), a takođe znači i selidbu "plavaca" na neki drugi stadion dok radovi ne budu završeni.

U medijima se pominju dva potencijalna "privremena prebivališta" Čelsija - Vembli ili  stadion Tvikenam, drugi najveći u Engleskoj posle Vemblija (kapacitet 82.000 mesta), koji koristi Ragbi savez Engleske.

Nije isključeno da Čelsi deli neki stadion u Londonu sa premijerligašima, poput Krejvn kotidža - dom Fulama, ili Vajt hart lejna (Totenhem), mada je izvesnije da će ipak naći drugu soluciju.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

ČELSI PODSTANAR: Abramovič zavlači ruku u džep i potpuno renovira stadion!

Izvor: HotSport.rs, 16.Jun.2015

Ruski milijarder na čelu Čelsija Roman Abramovič ima veoma ambiciozan plan, a to je da za tri godine potpuno renovira stadion ‘Stamford Bridž i poveća kapacitet za čak 20 hiljada sedećih mesta.. . Kada se rade ovakvi poduhvati, klubovi se mnogo češće odlučuju za rušenje kompletnog zdanja...

Nastavak na HotSport.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.