Buongiorno Italia: Roma je u totalnom haosu - Džeko gori od Pančeva!

Izvor: MozzartSport.com, 18.Apr.2016, 12:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Roma je u totalnom haosu - Džeko gori od Pančeva!

U redakcijskom komentaru pod naslovom „Ti mučki napadi na Totija“ direktor Korijera Alesandro Vokaleli se svrstava na stranu kapitena Rome u njegovom sve očiglednijem sukobu sa trenerom, rukovodstvom i vlasnikom Rome

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Svađa Totija i Spaletija posle meča Atalanta – Roma i teška povreda Klaudija Markizija su glavne teme u italijanskoj sportskoj štampi. Korijere je otvoreno stalo na  >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Totijevu stranu, dok su drugi mediji zauzeli neutralnu poziciju. Piše se i o tome da je Juve stavio ruke na peti uzastopni skudeto ali da je izgubio na dugo vreme Markizija. Veliki prostor je dobio i debitantski meč Kristijana Brokija na klupi Milana protiv Sampdorije, kao i sudar Ferarijevih bolida na VN Kine u Formuli 1.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Kakav klip u Juveovom skudetu i Kakva svađa Totija i Spaletija, podelila su ta dva naslova centralni deo pre strane Gazete. U prvom se aludira na tešku povredu Klaudija Markizija koja je učinila gorkim stavljanje šaka Juventusa na peti uzastopni skudeto, u drugom se akcentuje žustra prepirka između trenera i kapitena Rome posle razočaravajućeg remija u Bergamu sa Atalantom 3-3.

Markizio pokidao ligamente, preskače Evropsko prvenstvo pošto će biti, najmanje, šest meseci van stroja. Alegri želi garancije od kluba u sledećem prelaznom roku: Pre potpisivanja novog ugovora moramo da isprogramiramo budućnost, upozorio je kormilar Bjankonera da za produžetak saradnje traži da ima na raaspolaganju tim kadar da se bori za osvajanje Lige šampiona.

Roma izbegla poraz zahvaljujući Totijevom golu, ali se Inter primakao na minus četiri. Spaleti: Već deset godina se brukate… a ti(Toti) začepi, igraš karte do dva po ponoći, optužio je Spaleti Totija da je držao budnim do doboko u noć Najngolana i Pjanića sa kojima je igrao karte.

Prema pojedinim interpretacijama pravi razlog izostanka Pjanića iz tima je kazne a ne problem sa primicačem, kao što je javno saopšteno. Gazeta piše i da je razlaz Rome i Totija sve bliži i da će on sledeće sezone igrati u Sjedinjenim Državama ili Ujedinjenim Arapaskim Emiratima. Takođe se najavljuje i adio Edina Džeka koji je toliko nisko pao u očima navijača Rome da ga porede sa Darkom Pančevim, koji je u Italiji promašeno pojačanje po antonomaziji.

Milan ubacio u prvu, piše ispod zaglavlja Gazete povodom debitantske pobede Kristijana Brokija na klupi Milana. U podnaslovu se kaže da je Broki slavio protiv Sampdorije zahvaljujući golu Bake. Istini za volju Brokija je spasila čista sreća budući da je hteo da zameni Baku, i samo zato što nije bilo prekida igre, Kolumbijac je ostao u igri i postigao pobednički gol.

U dnu strane Gazeta piše o krahu Barselone: Mesi postigao 500. gol, ali je Barsa u dubokoj krizi. Simeone stigao Katalonce, a Real se približio na jedan bod, piše Gazeta i podseća da smo u sličnoj situaciji kao pre dve godine, pošto Real i Atletiko mogu ponovo da se nađu u finalu Lige šampiona a u trci za titulu prvaka Španije će do poslednjeg kola učestvovati sva tri velika španska kluba. Pre dve godine je Atletiko stigao do trona Španije, Real do desete Lige šampiona, a Barsa je ostala praznih ruku.

Formula 1 u Kini: Rozbergov treći trijumf. Sudar Ferarijevih bolida na startu, Fetel na kraju drugi Rajknonen peti, sažeti je opis događaja na VN Kine u najbržem cirkusu na svetu.

Poslednji naslov je posveće trijumfu Nadala u kneževini Monako: Nadal ponovo kralj Monte Karla.

CORRIERE DELLO SPORT

Rimski sportski dnevnik je nedvosmisleno stao na stranu Frančeska Totija u sukobu između kapitena Rome i njenog trenera.

Spaleti predaj se: Roma je on!, poručuje list stručnjaku Đalorosa da je Toti Roma.

Toti spasao Romu svojim golom ali razbesneli trener ga napada, stoji u podnaslovu. Korijere piše da je Spaleti, koji je dobio crveni karton tokom meča, sačekao fudbalere u svlačionici i upotrebio vrlo teške reči optužujući ih za remi i lošu predstavu. Toti mu je, prema izvorima Korijerea, odgovorio bez pardona, što je proizvelo još žešću raspravu.

Na konferenciji za novinare Spaleti teško optužio Totija: On je odgovoran što Džeko svaki put razočara. Na kraju se prenosi i zvanično saopštenje trenera i kluba u kojem se demantuje da je došlo do fizičkog obračuna izemđu trenera i igrača Rome, uključujući i kapitena Totija.

U redakcijskom komentaru pod naslovom Ti mučki napadi na Totija direktor Korijera Alesandro Vokaleli se svrstava na stranu kapitena Rome u njegovom sve očiglednijem sukobu sa trenerom, rukovodstvom i vlasnikom Rome.

Da, Inzagi tako nam se sviđaš, proslavlja drugu uzastopnu pobedu Lacija sa novim trenerom na klupi Simoneom Inzagijem.

Lacio pobedio Empoli i sanja Evropu, stoji u podnaslovu koji sledi filozofiju i cilj Inzagija da do poslednjeg kola drži u trci Nebeskoplave za jedno mesto u Ligi Evrope.

U dnu strane nalazimo naslov posvećen Juventusu i Markiziju: Juve, skudeto je sve bliži. Posvećeno Markiziju. U podnaslovu se precizira da je Markizio pokidao ligemente kolena i da će morati da miruje šest meseci i da samim tim neće moći da igra na Evropskom prvenstvu u Francuskoj.

Feteli se popeo na postelje i izgrdio Kvajata, piše Korijere da je Ferarijev pilot za sudar sa svojim klupskim drugom Rajkonena, optužio vozača Red Bula Kvjata.

TUTTOSPORT

Skudeto za Klaudija, posvećuje Tutosport peti uzastopni skudeto Juventusa zameniku kapitena koji se juče teško povredio tokom meča sa Palermom.

Palermo pregažen golovima Kedire, Pogbe, Kvadrada i Padoina: Bjankoneri pobegli na devet bodova Napoliju i ujedinili se oko svog klupskog druga koj je pokidao ligemente, stoji u podnaslovu. List citira i reči Leonarda Bonučija: Sada bi cela Italija morala da nam aplaudira.

Svađa Spaleti-Toti: Roma sama sebi puca u noge, naslov je posvećen posrtanju Đalorosa u Bergamu.

Kapiten Toti potpisao gol za izjednačenje 3-3, posle u svlačionici se posvađao sa trenerom koji negira da je bilo fizičkih nasrtaja, piše u podnaslovu.

Ima jedan petao koji želi u Francusku, aludira Tutosport na Belotija koji je je i protiv Bolonje postigao gol, deseti u ovom prvenstvu, i istakao svoju kandidaturu da se nađe na spisku selektora Azura Antonija Kontea. U podnaslovu se navodi da nijeda italijanskih igrač nije postigao toliko golova u 2016. kao centarfor Torina (devet). Još se dodaje da su u Torin zabrinuti zbog zdravstvenih problema Imobilea zbog kojih bi mogao da preskoči meč sa Romom.

Pobedio Milan sastavljen od tri B: Broki, Baka i Baloteli, naslov je povodom pobede Rosonera nad Sampom 1-0. U podnaslovu se kaže da su osim Bake, koji je postigao gol, dobru partiju pružili Baloteli i Bonaventura.

Simeone uhvatio Barsu u tiltu. Real je na minus 1. Liga totalno poludela, ocenjuje novonastalu situaciju Tutosport koja vidi tri tima u krugu od jednog boda na pet kola do kraja prvenstva Španije.

Piše: Željko Pantelić

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.