Buongiorno Italia: Milano fudbalski vaskrsao!

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2014, 12:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Buongiorno Italia: Milano fudbalski vaskrsao!

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

U prvom planu italijanske sportske štampe su početak Lige šampiona i debi Juventusa protiv Malmea, Milano koji je svedok preporoda svoja dva tima u Seriji A na početku sezone, produžetak ugovora Žervinja sa Romom...

LA GAZZETTA DELLO SPORT 

"Milan i Inter: Preporod", dominira jutros naslov prvom stranicom Gazete delo Sport uz slike >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << dvojice aktera buđenja fudbalskog Milana: Žeremija Meneza i Maura Ikardija. Najtiražniji sportski list u Italiji napravio je analizu dva milanska tima posle dobrog starta u šampionatu, pitajući se dokle mogu da stignu u ovoj sezoni.

"Dvanaest golova zajedno su postigli zajedno, lepa igra, nova taktička rešenja i pre svega mnogo samopoverenja: milanski fudbal se vraća u glavnu ulogu. Po mišljenju šest fudbalskih supereksperata reč skudeto nije više zabranjena, pod uslovom da…", piše Gazeta koja predstavlja i dva matadora: "Menezova genijalnost, Ikardijev instinkt". 

Naravno, veliki prostor Gazeta daje i početku Lige šampiona objavljujući intervju na tu temu sa Antonijom Konteom, bivšim trenerom Juventusa i novopečenim selektorom italijanske reprezentatcije: "Konte lansira Juve". U nadnaslovu i podnaslovu se podseća da večeras Juve dočekuje u Torinu Malme, a da će na teren i drugi Italijani, Ančeloti sa Real Madridom, Prandeli sa Galatasarajem i Baloteli sa Liverpulom.

"Alegri se uzda u Teveza koji nije postigao gol u Ligi šampiona u posledjnih pet godina i pet meseci", precizira Gazeta.

Drugi italijanski učesnik u najelitnijem fudbalskom takmičenju, Roma, podužila je ugovor sa Žervinjom čija se godišnja plata popela na tri miliona evra.

"Turbo Žervinjo produžuje sa Romom do 2018. godine", naslov je Gazete uz podnaslov u kojem se kaže da će reprezantativac Obale Slonovače zajedno sa Iturbeom i Totijem činiti trozubac Đalorosih protiv CSKA našeg Tošića.

Na prvoj strani Gazete našla se i najava priče o pobedi Verone Boška Jankovića (presedeo meč na klupi) protiv Verone i prve klupe koja se drma u Seriji A.

"Toni-gol, pa preticanje Verone, Palermo k.o. i Jakini rizikuje", kroki je utakmice koja je zatvorila drugo kolo Serije A.

CORRIERE DELLO SPORT 

Rimski sportski dnevnik u prvi plan je stavio povratak Lige šampiona i produžetak ugovora Žervinja sa Romom: "Žervinjo se vraća i potpisuje". U podnaslovu se kaže da će bivši fudbaler Arsenala i Lila ponovo zauzeti mesto startera u timu Rome protiv CSKA i da je produžio ugovor do 2018. godine.

U vrhu naslovne strane je slika trenera Nebeskoplavih Stefana Piolija koji poručuje: "Lacio, sada poleti". Po ko zna koji put u poslednjih nekoliko meseci se najavljuje i produžetak ugovora Kandreve sa klubom Klaudija Lotita.

Korijere objavljuje i priču o bivšem fudbaleru Rome i PSŽ-a Žeremiju Menezu koji ne liči na igrača kojeg su upoznali ljubitelji fudbala u Rimu. "Menez, zlatni čovek Milana". U podnaslovu se podseća da je Menez došao u Milan bez evra obeštećenja, a da je sa Inzagijem na klupi postao duša Milanovog preporoda.

Luka Toni je zaradio još jednu naslovnu stranu zahvaljujući doprinosu u jučerašnjoj  pobedi Verone protiv Palerma 2-1: "Kakav preokret Verone, Palermo k.o."

Takođe, Korijere objavljuje intervju sa Karlom Pernatom koji je otkrio najboljeg "jahača" motora u istoriji Valentina Rosija, posle njegovog trijumfa na VN San Marina u Mizanu: "Rosi će da trijumfuje do svoje 40. godine. On je bajkoviti egoista". 

TUTTOSPORT 

Torinski sportski dnevnik diže ulog kada su u pitanju ambicije Juventusa u ovoj sezoni pred start Lige šampiona, aludirajući da bi Stara dama mogla i da bude hrabrija u svojim ambicijama: "Nije dovoljno gledati je". 

U podnaslovu se navodi da su posle razočaranja u prethodnoj sezoni Bjankoneri osuđeni na pobedu protiv Malmea i citiraju se reči trenera Alegrija: "Ovaj tim može da se nametne kako u Italiji tako i u Evropi". 

Tutosport ne zaboravlja ni sledeći meč u šampionatu Juventusa u kojem će Alegri sa svojim igračima izaći na megdan svojoj bivšoj ekipi Milanu. "Pipo Inzagi: Juve je već na nišanu. Ali koliko malera", jada se trener Rosonera imajući u vidu da neće moći da računa na golmana Dijega Lopeza i defanzivca Aleksa koji su se povredili na utakmici protiv Parme.

Prema pisanju lista, Inter je već spremio ponudu za produženje ugovora Ikardiju koji je protiv Sasuola postigao svoj prvi het-trik na Apeninskom poluostrvu: "Inter spreman da blindira super Ikardija". 

Interpretacija poslednjeg meča drugog kola Serije A odigranog na Bentegodiju u Veroni, koji je dobio domaći tim 2-1, je sledeća: "Palermo igra, ali se na kraju smeje Verona". 

Piše: Željko Pantelić (Rim)
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Italijani tvrde: Mitrović je reinkarnacija Vijerija!

Izvor: MozzartSport.com, 16.Sep.2014

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)..Gazeta delo sport u svom specijalnom dodatku posvećenom Ligi šampiona, koja startuje večeras, nazvala je veliku nadu srpskog fudbala Aleksandra Mitrovića reinkarnacijom Kristijana Boba Vijerija, nekadašnjeg bombardera Juventusa, Atletiko Madrida, Lacija, Intera...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.