Brazilke su nas jedine savladale, ima li revanša u finalu?

Izvor: Blic, 20.Dec.2013, 23:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Brazilke su nas jedine savladale, ima li revanša u finalu?

Jedini poraz na Svetskom prvenstvu naše rukometašice su doživele od Brazila, a upravo će se njima igrati za zlato u nedelju od 17:15, jer su Brazilke u drugom polufinalnom susretu savladale Dansku sa 27:21 (14:10).

Srbija se poigravala sa Poljakinjama, poslednjoj prepreci na putu ka borbi za zlato, ali i dalje pamti jedini poraz na ovom šampionatu, kada su u Nišu reprezentativke najbolje selekcije Južne Amerike savladale "orlice" sa 25:23.

Prilika za revanš >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << je došla, i to kakva, u meču koji će odlučiti o novom šampionu planete.

Brazil je relativno lako uspostavio svoj stil igre protiv Dankinja, koje je savladao i u uvodnoj fazi takmičenja, u niškom "Čairu" (23:18), a ovoga puta je snažnom odbranom stekao pet golova prednosti već u uvodnih 15 minuta polufinala.

Sa raspoloženom Alešandom Nascimento i Anon Rodrigez, koje su postigle po četiri, odnosno tri gola, Brazilke su povele sa 10:6 u 18. minutu, a jedino su imale problem kako da primire Gravholtovu. Upravo je ona i primakla Dankinje na "-2", ali je serijom 3:1 njihov suparnik okončao prvo poluvreme, došavši do prednosti od 14:10 pred odlazak na odmor.

Kako je Arenhart i u nastavku meča bila sigurna, a Dankinje muku mučile čak i sa igračicom više na terenu, jer im se dešavalo da ne daju a prime gol u tim situacijama, Brazil je prilčno brzo stigao do 19:12, ostavivši rivalkama 23 minuta da potraže put do čuda.

I bez klasičnog levorukog šutera sa pozicije desnog beka, ali i bez većih propusta u odbrani 6-0, Brazilke su čuvale prednost, čak i kada je Danska zaigrala sa sistemom 4-2, pa sa formacijom 5-1 u defanzivi. Briljirala je na golu Arenhartova, zaustavljajući šuteve i u situaciji "1-na-1", sprečivši u tri navrata da se prednost istopi na samo tri gola razlike.

U tome su Dankinje ipak uspele u 54. minutu, prišavši na 23:20, ali ih je isključenje u narednom minutu skupo koštalo. Em su ostale sa igračicom manje, em je Nascimento po četvrti put bila bez kiksa prilikom izvođenja sedmerca, pa je nedugo zatim, posle gola Amorime, Brazil mogao da počne da proslavlja svoj prvi plasman u finale šampionata sveta.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Svetsko prvenstvo

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SP FINALE: Brazilke, vreme je za revanš!

Izvor: Mondo, 20.Dec.2013

U nedelju od 17.15 časova u Kombank areni boj za zlato: Srbija - Brazil! Brazilke ubedljive protiv Dankinja - 27:21.

Nastavak na Mondo...

Srbija u finalu protiv Brazila

Izvor: Press, 20.Dec.2013

Rukometašice Brazila pobedile su Dansku rezultatom 27:21 (14:10) i plasirale se u finale SP, koje se u nedelju završava u Srbiji.

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.