Borovčanin: Budimo patriote bez nasilja

Izvor: Press, 02.Sep.2013, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Borovčanin: Budimo patriote bez nasilja

"Sport je u prošlosti bio zloupotrebljen za razdvajanje ljudi i naroda na prostorima bivše Jugoslavije i jedan od povoda za njihove kasnije sukobe. Predstojeća utakmića može biti povod za povezivanje država i naroda, a sport ponovo imati ulogu da povezuje, spaja i miri. Pozivam sve navijače da ostanu u kategoriji navijača i da zajedno pošaljemo poruku, ne samo svetu, veći i deci i mladima da su sportski stadoni u Srbiji mesta bezbednog okupljanja normalnih ljudi", rekao je Borovčanin, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << navodi se u saopštenju.

Borovčanin je istakao da je "utakmica između Srbije i Hrvatske prilika da svetu pokažemo koliko volimo svoju zemlju".

"Svaki oblik huliganizma i ispoljavanja nacionalne mržnje doprineće sankcijama našem fudbalu od strane međunarodnih federacija FIFA i UEFA, a ne treba zaboraviti i na položaj naših sunarodnika koji žive u Hrvatskoj. Država, sport, igrači na terenu i navijači na tribinama imaju priliku da budu jedinstveni u promovisanju Srbije u svetu, kao zemlje sporta, fer odnosa i tolerancije", poručio je Borovčanin.

Utakmica A grupe kvalifikacija za SP između Srbije i Hrvatske igra se 6. septembra u Beogradu.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Budimo patriote bez nasilja"

Izvor: B92, 02.Sep.2013

Državni sekretar za omladinu Ministarstva omladine i sporta Nenad Borovčanin pozvao je publiku da fer i korektno navija na utakmici između Srbije i Hrvatske.."Pozivam sve navijače da ostanu u kategoriji navijača i da zajedno pošaljemo poruku, ne samo svetu, veći i deci i mladima da su sportski...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.