Almerija i Rasing beže sa dna, Hetafe na bod od Evrope

Izvor: Blic, 03.Jan.2010, 20:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Almerija i Rasing beže sa dna, Hetafe na bod od Evrope

Real nije uspeo da iskoristi kiks Barselone i sustigne velike rivale na čelu tabele, jer je posle prilično frustrirajuće utakmice sa Osasunom kući otišao samo sa jednim bodom - 0:0. Ranije, Almerija, Hetafe i Rasing su upisali važne pobede u prvom delu prilično dosadnog i neefikasnog nedeljnog programa 16. kola Primere. Velika tri boda je osvojila i Majorka, koja je posle još jednog trijumfa kod kuće i pobede od 2:0 nad Atletikom stigla do četvrtog mesta na tabeli.

"Kraljevi" >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << su, čini se, potpuno zasluženo ostali na dva boda udaljenosti od Barse, jer su u Pamploni pružili bledu, bezidejnu i mahom bezopasnu partiju, dok je Osasuna disciplinovanom i organizovanom igrom često diktirala tempo.

Domaći su bili ubedljiviji u prvih 45 minuta, a Pelegrinijev tim je popravio utisak tek u drugom delu. Ipak, kada je Gonzalo Iguain u 65. minutu sa peterca propustio najbolju priliku, a rezerve Raul i Benzema nisu pogodile metu, bilo je jasno da se Real neće iščupati.

Na kraju, Real po treći put ove sezone nije uspeo da postigne gol, a čvrsta Osasuna se može pohvaliti da je otela bodove najvećim gigantima španskog fudbala.

Almerija je u poslednjim trenucima golom Sorijana zakucala Herez na dno tabele i uspela da se odmakne od crvene zone, a slično je pošlo za rukom igračima Rasinga. Domaći su na "El Sardineru" nešto kraće igrali po živcima svojih navijača, jer su 15-ak minuta pre kraja Kolsa i Ćisko u razmaku od 180 sekundi rešili meč - 2:0.

Hetafe je takođe u finišu stigao do pobede, ali je momcima iz predgrađa Madrida trijumf od 1:0 nad Valjadolidom poslužio da se dokopaju visokog sedmog mesta, nadomak pozicija koje vode u Evropu. Najdosadnije je bilo na duelu Saragosa - Deportivo - 0:0.

Nešto kasnije Majorka je bez mnogo problema savladala Atletik Bilbao sa 2:0 i fantastičan skor na domaćem terenu (8-0-0) iskoristila da preskoči Sevilju na visokom četvrtom mestu.

Primera, 16. kolo:

Almerija - Herez 1:0

(Soriano 90)

Hetafe - Valjadolid 1:0

(Kaskero 83)

Rasing - Tenerife 2:0

(Kolsa 73, Ćisko 76)

Sporting - Malaga 2:2

(Gregori 45, Kanelja 70 - Duda 9, Velington 61)

Saragosa - Deportivo 0:0

Majorka - Atletik Bilbao 2:0

(Alvarez 49, Aduriz 66)

Osasuna - Real 0:0

Subota:

Valensija - Espanjol 1:0

Barselona - Viljareal 1:1

Atletiko Madrid - Sevilja 2:1

Tabela: Barselona 40, Real 38, Valensija 32, Majorka 30, Sevilja 30, Deportivo 28, Hetafe 27, Atletik Bilbao 26, Viljareal 22, Sporting Hihon 21, Osasuna 17, Atletiko Madrid 17, Valjadolid 16, Rasing 16, Almerija 16, Espanjol 16, Tenerife 15, Malaga 13, Saragosa 13, Herez 7.

Nastavak na Blic...






Povezane vesti

Primera: gostima samo tri boda

Izvor: B92, 03.Jan.2010

Fudbaleri Almerije i Rasinga zabeležili su u 16. kolu Primere važne pobede u borbi za opstanak, dok je Real Madrid propustio šansu da se izjednači sa Barsom...Almerija je na svom terenu savladala ekipu Heresa sa 1:0, Rasing je sa 2:0 nadigrao ekipu Tenerifa, a identičnim rezultatom Maljorka je savladala...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.