Izvor: Politika, 24.Apr.2014, 23:03   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više dresova za pomoć Nađi

Student Jovan Simić pokrenuo akciju prikupljanja pomoći za lečenje Nađe Novaković, a spontano su se uključili i poznati sportisti

Student iz Beograda Jovan Simić (23), kolekcionar dresova i zaljubljenik u fudbal, pokrenuo je akciju prikupljanja novčane pomoći za Nađu Novaković (9), kojoj je hitno potrebna operacija koštane srži. Međutim, kako kaže za „Politiku”, nije ni slutio da će celu Srbiju da podigne na noge i da će mu se u pokušaju da skupi 300.000 >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << evra, priključiti i neki poznati sportisti.

– Sve je počelo spontano. Sedeo sam kraj kompjutera i video da je potrebna pomoć kako bi se jedan mlad život spasio. Nisam bogat i u sjajnoj materijalnoj situaciji, pa sam odlučio da organizujem aukciju kako bih prodajom dresova koje godinama skupljam dao svoj doprinos – kaže momak sa Kanarevog brda.

Kontaktirao je direktora Osnovne škole „Ivo Andrić”, u koju je išao, a u koju danas ide Nađa, kako bi obezbedio prostor za aukciju i počeo sa akcijom na društvenim mrežama.

Iako je njegova ideja bila da animira ljude „na lokalu”, njegova akcija poprimila je nacionalan karakter:

– Nisam se ni nadao da će moja aktivnost ovako da odjekne u javnosti. Mislio sam da će nekoliko nas, iz dela grada u kome živim, priložiti novac za pomoć, a onda su počeli da mi se javljaju ljudi širom Srbije kako bi poklonili dresove i tako dali svoj doprinos.

Priča je izašla u javnost i poprimila potpuno drugu dimenziju. Na aukciji koja će biti održana 28. aprila u 19 sati u Osnovnoj školi „Ivo Andrić” na Kanarevom brdu, naći će se dresovi Zlatana Ibrahimović, Dejvida Bekama, Rajana Gigsa, Kake, ali i domaćih asova poput Dejana Ramba Petković iz vremena kada je nastupao u Veneciji, Danka Lazovića (Zenit), Nemanje Vidića (Mančester junajted), Marka Pantelića (Olimpijakos) i drugih.

– Svakodnevno broj dresova raste i još nisam odlučio koliko će ih biti na prodaji. Konačnu odluku ću doneti narednih dana. Ako se neki od dresova ne nađu na aukciji za tri dana, biće na nekoj od sledećih. Nažalost, bolesne dece kojima je potrebna pomoć i dalje ima u Srbiji, tako da na ovome ne smemo stati – rekao je Jovan.

Nakon što je njegova inicijativa dospela u javnost, mnogi sportisti su priložili novčana sredstva za pomoć Nađi, a neki od njih će se i pojaviti 28. aprila na aukciji:

– Dolazak su potvrdili Miloš Ninković i Nikola Mijailović iz Crvene zvezde, biće tu i Saša Ilić i Vuk Rašović kao predstavnici „crno-belih”. Filip Đorđević je dosta pomogao poslavši Falkov dres, kao i svoj. Ukoliko nađe vremena prisustvovaće i Robert Prosinečki, dok će košarkaški svet predstavljati Dušan Kecman.

Ovaj student Više poslovne škole se nada da se na ovome priča neće zaustaviti i da će mnogi slediti njegov primer:

– Svojim potezom sam uslovno povukao nogu i pokrenuo ljude. Verujem da ćemo u ponedeljak posle aukcije biti korak bliži ostvarenju cilja. Voleo bih da se akcije sličnog tipa organizuju i u drugim gradovima Srbije i na taj način pomogne onima kojima je to najpotrebnije. Iskreno se nadam da se nećemo zaustaviti – zaključio je Jovan.

F. M.

objavljeno: 24/04/2014
Pogledaj vesti o: Fudbal

Nastavak na Politika...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.