Nadal: Danas nisam mogao da pomerim zglob

Izvor: Sportske.net, 27.Maj.2016, 21:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Nadal: "Danas nisam mogao da pomerim zglob"

Devetostruki šampion Rolan Garosa govrio je tokom večeri o razlozima zbog kojih je odlučio da se povuče sa ovosezonskog izdanja Otvorenog prvenstva Francuske.

Španski teniser Rafael Nadal povukao se danas sa Otvorenog prvenstva Francuske zbog problema sa zglobom ruke.

"Igrao sam pod injekcijama. Mogao sam da nastavim, ali sam osećao sve >> Pročitaj celu vest na sajtu Sportske.net << više i više bolova, a danas već nisam mogao da pomerim zglob", rekao je Nadal na konferenciji za novinare u Parizu, za koju je naveo da mu je jedna od najtežih u karijeri.

Nadal je u trećem kolu trebalo da se sastane sa Marselom Granoljers-Pujolom.

"Ovo je veoma teška pozicija, ali takav je život. Da nije Rolan Garos, verovatno ne bih ni preuzeo rizik da igram prvih nekoliko dana. Došao sam na ovaj turir s blagim bolom, koji je svakodnevno postajao sve jači. Mislio sam da mogu da se nosim s tim. Pokušao sam da saniram povredu raznim terapijama. Svakodnevno sam mnogo sati posvetio tome da sebe osbosobim da igram...", kazao je Nadal.

Španski teniser rekao je da bi došlo do preloma levog ručnog zgloba da je nastavio da igra, te da je zato odlučio da se povuče.

"Na Rolan Garos sam došao sa željom da ga osvojim. Da bih ga osvojio potrebno mi je da pobedim na još pet mečeva, a doktor mi je rekao da je to nemoguće, jer bi 100 odsto došlo do preloma. Sada mi predstoji oporavak, a ja ću se potruditi da se što pre u potpunosti oporavim i budem spreman za Vimbldon", kazao je on.

Nadal je u karijeri devet puta osvajao Rolan Garos.

Nadal je rekao da će učiniti sve i raditi naporno da bi bio spreman za Vimbldon, koji će početi 27. juna

Nastavak na Sportske.net...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Sportske.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Sportske.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.