Partizan prodaje pet prvotimaca

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2015, 13:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan prodaje pet prvotimaca

Izraz „transfer lista” u Partizanu se ne koristi već nekoliko minulih godina. I, to zbog situacija nalik onoj od jesenas, kada se crno-belima u jednom momentu povredio priličan broj igrača i kada je tadašnji trener Marko Nikolić jedva „krpio” tim u tri takmičenja, zbog čega je morao da koristi sve raspoložive resurse.

Zato ni ovog puta nema „teških reči”, ali postoji jasan stav u vezi sa planskom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << prodajom nekolicine igrača, kao i sa fudbalerima koji neće dobiti dozvolu, bez obzira na ponude, da napuste klub.

Na prvopomenutom spisku za prodaju su petorica prvotimaca, iz svih linija tima, i svi su oni vezani ugovorom. Dakle, klub mogu da napuste uz određeno obeštećenje i Partizan bi izašao u susret koliko god je to moguće u teškim vremenima.

Na spisku, koji će danas biti prezentovan na Upravnom odboru prvi je golman Milan Lukač, koji je ugovorom vezan do juna 2016. godine. Iskusni čuvar mreže je izgubio mesto startera na početku prolećnog dela sezone, posle čega je priliku dobio Živko Živković i ostao među stativama do kraja takmičenja, izborivši se i za novi ugovor sa klubom. Zato je procenjeno da je najbolje i za Lukača, i za klub da u 29. godini potraži novu sredinu, ukoliko naravno, bude zainteresovanih klubova.

U defanzivnoj liniji tima na prodaji je - Lazar Ćirković (ugovor do juna 2018.). I, to nije novina u Partizanu. Mladi fudbaler je i zimus bio nadomak prelaska u Anderleht i to za sumu od 1.8 miliona evra. Transfer je stopiran u poslednji čas, a štoper je posle toga izgubio i mesto startera. Izvori bliski Humskoj svedoče da je Ćirković ponovo na meti Anderlehta, ali da ponuda sada doseže jedva milion evra, pošto nije imao kontinuitet igara tokom proleća.

Pokušaće šampion da rastereti u toku prelaznog roka i krilne pozicije. Prvo ime na listi je Predrag Luka (ugovor do juna 2016.), koji je zbog pucanja butnog mišića na zimskim pripremama propustio celo proleće i zaigrao tek na poslednjem meču u Čačku. Fudbaler ni tokom jeseni nije bio u prvom planu, pa će klub pokušati da ga proda već tokom ovog leta.

U slučaju Petra Grbića (ugovor do decembra 2016.) je situacija nešto drugačija, jer je krilni fudbaler (po potrebi i napadač) tokom sezone imao ulogu u timu, kako u domaćim takmičenjima, tako i u Ligi Evrope. Vezista je tokom sezone upisao 40 mečeva za crno-bele u Superligi, Kupu Srbije i Evropi, vratio se u nacionalni tim Crne Gore i jedan je od fudbalera u Humskoj za koje postoji ozbiljno interesovanje klubova.

Dobiće i Nemanja Kojić (ugovor do juna 2016.) zeleno svetlo da napusti klub, ukoliko se pojavi adekvatna ponuda. Napadač nije imao sreće u prethodnih godinu i po dana, jer je čak dva puta doživeo povredu petne kosti zbog čega je odsustvovao sa terena i vratio se u tim na pravi način tek ovog proleća. Tokom sezone je imao nesreću i da je tandem u jesenjem delu Danko Lazović i Petar Škuletić bio najubitačniji u ligi, pa jednostavno nije imao dovoljno prostora i kada se oporavio. Odigrao je 21 meč za crno-bele u svim takmičenjima i postigao dva gola...

Vrednost po „Transfermarktu”

Milan Lukač - 1.000.000 evra

Lazar Ćirković - 750.000 evra

Predrag Luka - 530.000 evra

Petar Grbić - 800.000 evra

Nemanja Kojić - 600.000 evra

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.