Partizan ostao stopostotan, pao i FMP! Šifra je – Hečer

Izvor: MozzartSport.com, 23.Okt.2016, 13:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan ostao stopostotan, pao i FMP! Šifra je – Hečer

Košarkaški matine u Železniku pripao ekipi Aleksandra Džikića - 65:56

Partizanu je pripao srpski košarkaški derbi! Crno-beli su u pomalo čudnom terminu bili bolji od FMP-a sa 65:56 i na taj način zadržali su stopostotan učinak u ovoj sezoni. U trećoj deonici FMP dao je samo šest poena, ali je u četvrtoj četvrtini uspeo da se vrati u egal. Tu se sve rešavalo u poslednjih pet minuta, a tada je Vil Hečer preuzeo stvari u svoje ruke i prelomio utakmicu >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << poenima sa linije slobodnih bacanja, ali i asistencijama.

Ubacio je 20 poena (5sk, 5as). Pokazalo se još jednom da je omaleni amerikanac glavna pokretačna snaga Partizana i da su crno-beli mnogo dobili njegovim dovođenjem. Pomaže poenterski, dobro kontroliše kretnju lopte, solidno asistira i daje ton igri Aleksandra Džikića.

U prvom poluvremenu gledali smo tesan meč. Nijedna od ekipa nije uspela da se odvoji na neku značajniju razliku. Partizan je dobro gađao spolja i pogocima Viljema Hečera, Novice Veličkovića  i Frenka Robinsona se držao u igri. FMP je imao dobru odbranu i iz toga gradio igru pa je koševima sa poludistance i pod košem držao dobar ritam.

Više je to bio duel sa dobrim odbranama i povremenim greškama posebno prilikom kontranapada, nego meč koji je obilovao poenima i atraktivnim potezima, mada je i njih bilo kao što su zakucavanja Lukovića i Majstorovića.

Partizan je pogodio pet trojki, FMP četiri, a posle prvih 20 minuta rezultat je bio – 32:31.

Partizan je u nastavku stekao inicijativu i sa stegnutom odbranom uspeo je da zaustavi kreativnost domaćina i uz odličnog Hečera u šutu da se odvoji na osam razlike u toku treće deonice. Do kraja tog dela i na 15. Bila je to serija Partizana od 16:0. FMP nije mogao da pogodi ništa, mašio je iz svih pozicija, imao je prazan hod od nekoliko minuta i to protiv Partizana ne može da ne bude kažnjeno. Dao je šest poena u trećoj četvrtini.

Ali, tu nije bio kraj za domaći sastav. U poslednjoj deonici FMP je pokazao zube, uspeo da se vrati u potpunosti u igru, da priđe na četiri poena razlike, ali nisu mladi igrači Slobodana Klipe imali snage za potpuni povratak. Hečer je pojačao - Partizan je slavio.

Pored Hečera u Partizanu se dobro pokazao i Novica Veličković sa 15 poena, dok je kod FMP-a jedini dvocifren bio Filip Čović sa 10.

Crno-beli su posle pobede u Nemačkoj u okviru Fiba Lige šampiona nastavili u istom ritmu i zadržali stopostotan učinak u ovoj sezoni u oba takmičenja.

Džikić im je očigledno našao žicu.

ABA LIGA: FMP - PARTIZAN 56:65 (15:15, 17:16, 6:22, 18:12)

Dvorana u Železniku: gledalaca 500

Sudije: Radović, Jovčić, Herceg

FMP: Čović 10, 4as, 6il, Čorović, Davidovac 7, Apić 7, Lazarević 9, Bursać 9, Šešlija 1, Kutlešić -, Žižić -, Ljubičić 9, Kaplanović 2, Bolden 2

PARTIZAN: Robinson 5, Ratkovica 2, Vrabac 1, Marinković 2, Veličković 15, 6sk, Majstorović 5, Birčević -, Koprivica -, Andrić 7, Hečer 20, 5as, 5sk, 5il, Pot -, Luković 8, 5sk

(FOTO: Starsport)
Pogledaj vesti o: Košarka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Reakcije ''Grobara'' - Naklon Hečeru, ali imaju i novog ljubimca! (foto)

Izvor: Sportske.net, 23.Okt.2016

Mnogo razloga za zadovoljstvo imaju navijači Partizana u dosadašnjem toku sezone. Tako je i danas, posle meča sa FMP-om...Partizan je u matine terminu danas savladao ekipu domaćeg FMP-a u Železniku sa 65:56, a sjajni plejmejker Vilijam Hečer je po ko zna koji put bio najefikasniji u ekipi Aleksandra...

Nastavak na Sportske.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.