Partizan pregazio Videoton za Ligu Evrope

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 24.Avg.2017, 06:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Partizan pregazio Videoton za Ligu Evrope

Fudbaleri Partizana plasirali su se u Ligu Evrope, pošto su večeras u Felčutu u revanš utakmci plej ofa pobedili Videoton sa 4:0 (3:0).

Prva utakmica, odigrana pre sedam dana u Beogradu, završena je bez golova, pa će Partizan osmi put u poslednjih 14 godina igrati u Ligi Evrope, a u tom periodu je dva puta bio učesnik i Lige šampiona.

Do ubedljive pobede prvak Srbije je stigao golovima Leandra Tavambe u 6, Sejdube Sume u 26. i Uroša Đurđevića u 36. >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << i 87. minutu.

Videoton je prvi ozbiljno zapretio i u četvrtom minutu imao je veliku šansu da dođe u vođstvo, ali je Vladimir Stojković bravurozno reagovao i spasio crno-bele.

Domaćini su posle toga krenuli svim silama da postignu pogodak, misleći da je Partizan u nokdaunu, ali su to skupo platili, jer je usledila munjevita kontra prvaka Srbije, koju je efektnim udarcem završio Tavamba.

Posle toga je sve bilo mnogo lakše za crno-bele, jer je Videoton bio primoran da se potpuno otvori. Partizan se organizovano branio i čekao šansu, da bi u 26. minutu posle nove kontre Đurđević namestio Sumi zicer, koji je bilo nemoguće ne iskoristiti.

Deset minuta kasnije po istom receptu je viđen i treći gol.

Janković je povukao po desnom krilu, a potom je uputio idealan centaršut u šesnaesterac, na loptu je natrčao Đurđević i golman Videotona je još jednom bio nemoćan.

Već tada je bio jasno da vicešampion Mađarske nema čemu da se nada, a kada je u 47. minutu Juhaš dobio drugi žuti, odnosno crveni karton, sve je definitivno bilo rešeno.

Do kraja utakmice Partizan je imao tri-četiri šanse za postizanje gola, koje zbog sebičnosti igrača nisu realizovane, da bi tri minuta pre kraja Đurđević stavio tačku svojim drugim pogotkom.

Videoton: Kovačik, Nego, Juhas, Fiola, Stopira, Suljić, Patkai, Hadžić, Hetni (Gereši, 46), Lazović, Šćepović (Marić, 62).

Partizan: Stojković, Vulićević, N.G. Miletić, Ostojić, N. R. Miletić, Everton, Radin, Janković (Pantić, 77), Suma (Ilić, 63), Tavamba (Đuričković, 71), Đurđević.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.